Când zici masă de Paște, zici ouă umplute. Anul acesta, poți încerca trei rețete delicioase oferite de chef Sorin Bontea.
Pentu că ouăle umplute nu pot să lipsească de pe masa de Paște, chef Sorin Bontea a oferit nu una, ci trei rețete cu care poți să-i surprinzi pe cei dragi. Cele trei variante sunt ușor de preparat și sunt ideale atunci când vrem aperitive reci și gustoase.
„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr! Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a transmis chef Sorin Bontea pagina sa de Instagram.
Te-ar putea interesa și: Drob de pui, o delicatesă care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Rețeta delicioasă a lui chef Sorin Bontea
- 12 ouă fierte
- Somon afumat
- 3 linguri Chives
- 200 de grame de cremă de brânză
- 12 ouă fierte
- Ton
- 1 lingură cremă de hrean
- 200 de grame de cremă de brânză
- Sare
- Piper
Te-ar putea interesa și: Iulia Pârlea, rețetă de salată de boeuf atipică. Modul inedit de preparare al prezentatoarei: „Nu e o rețetă chiar tradițională”
- 12 ouă fierte
- Pate
- 50 de grame de unt cu 82% grasime
- 200 de grame de cremă de brânză
- Sare
- Piper
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște
Modul de preparare este simplu. Pentru început, pune ouăle la fiert. După ce au fiert, taie-le în jumătate și scoate-le gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu ingredientele specifice fiecărei variante până când compoziția devine omogenă, apoi se umplu albușurile. Decorarea finală poate fi făcută cu diverse ingrediente, precum felii de ridichi, floricele, mazăre sau bacon. Aceste ouă umplute vor aduce o notă de savoare și prospețime mesei de Paște și îi vor impresiona cu siguranță pe toți cei prezenți la masă.
„Am un pic de apă călduță, băgăm cuțitul din când în când și tăiem ouăle fierte pe jumătate. Apoi împart gălbenușurile în trei boluri. Am 12 gălbenușuri și le dau prin sită pentru a nu rămâne cocoloașe. Avem trei, una o fac cu somon afumat. Punem trei linguri de Chives, 200 de grame de cremă de brânză, sare și piper. Una o facem cu ton, puteți să luați și ton mărunțit. Punem o lingură de hrean, 200 de grame de cremă de brânză, sare și piper. Cealaltă o facem cu pate. Adăugăm 50 de grame unt cu 82% grăsime, 200 de grame de cremă de brânză, sare și piper.
Se amestecă ingredientele și se bat cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Pentru ca albușurile să stea în farfurie puteți să tăiați puțin din ele. Apoi umpleți albușurile cu poșul și decorați-le cu floricele, felii de ridichi, mazăre, frunzulițe verzi și bacon”, a spus chef Sorin Bontea.
Te-ar putea interesa și: Jamila, rețetă de cozonac cu aluat opărit. Ingredientul secret care ajută ca rezultatul final să fie unul extrem de pufos
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News