La prepararea mâncărurilor, un loc important îl ocupă sosurile. Acestea conferă bucatelor o savoare deosebită. Un sos delicios poate sa schimbe total atât aspectul cât și gustul celui mai banal orez sau celei mai simple salate. În zilele noastre sosurile s-au diversificat foarte mult, satisfăcând cele mai rafinate gusturi.
Indiferent cum evoluează tendințele culinare, sosul ramâne unul dintre cele mai importante misiuni într-o bucătarie.
Îngrediente:
100 g mere, 100 g unt, 100 g făină, 100 g smântână, 50 g zahăr, 150 ml lămâie, 2 g sare de lămâie și 2 g sare.
Proces tehnologic:
Merele se curăță de coajă și de semințe, se taie în felii subțiri și se țin în apă rece acidulată cu o parte din zeama de lămâie.
Modul de preparare:
Făina dizolvată în 100 ml de apă se amestecă continu cu smântâna și untul topit. În sosul rezultat se introduc feliile de mere, sare și se fierb circa 20 de minute la foc moderat. Când sosul este fiert se adaugă restul de zeamă de lămâie.
Servirea:
Sosul se servește cu preparate din carne de vită sau carne de pasăre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News