Aceste spaghete cu sos ușor și cremos cu boabe aromate de năut deasupra sunt o încântare pentru cei care iubesc bucătăria italiană.
Ingrediente:
250 gr năut fiert
180 ml apa în care a fiert năutul
2 căței de usturoi
2 fileuri anșoa în ulei
1/4 linguriță fulgi de chili
rozmarin
1 foaie de dafin
2 linguri ulei măsline
sare, piper negru
Năut la tigaie
250 gr năut fiert
2 căței usturoi
2 fileuri de anșoa în ulei
1/4 linguriță fulgi de chili
1/2 lămâie
2 linguri ulei măsline
sare, piper negru
Mod de preparare:
Pentru sos: Punem într-o tigaie puțin ulei. După ce s-a încins adăugăm usturoiul strivit, anșoa tocate mărunt și chili. Le ținem câteva secunde după care punem foaia de dafin, nputul și rozmarinul peste. Adăugăm sare și piper după gust și le mai lăsăm 2-3 minute. Se adauga apa unde a fiert năutul și se mai lasă 5 minute. Scoateți foaia de dafin și crenguța de rozmarin. Se mixează cu ajutorul unui blender.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare.
Pentru năutul făcut la tigaie: trebuie să încingeți uleiul. Adăugați usturoiul strivit, anșoa și chili. După câteva secunde adăugați năutul și lăsați circa 5 minute la foc mediu. Condimentați cu sare și piper.
Luați tigaia de pe foc și adăugați coaja rasă și puțin suc de lămâie.
Scurgeți pastele și păstrați 75 ml din apa în care au fiert.
Adăugați pastele în tigaia unde a-ți făcut năutul. Turnați sosul de năut deasupra și apa de la paste. Puneti pastele pe platoul de servire și presărați năutul făcut la tigaie deasupra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News