Stresul are un impact nefavorabil asupra organismului. Poate provoca boli grave.
Stresul poate fi de două tipuri. Acut, care nu dăunează organismului, ci din contră, îl face să funcționeze în parametri optimi, dar și cronic. Stresul cronic este dăunător pentru sănătate.
Celebrată anual, Ziua de Conștientizare a Stresului a fost inițiată de Asociația Internațională de Management al Stresului (ISMA) pentru a furniza informații prețioase despre această tensiune neuropsihică, strategii de abordare ale sale atât pentru companii, cât și pentru persoane individuale.
Ziua de Conștientizare a Stresului, în fiecare primă zi de miercuri din noiembrie – 2 noiembrie anul acesta – este de 24 de ore de consolidare a faptului că nu îți faci o favoare subliniind situațiile pe care nu le poți controla. De fapt, potrivit științei, stresul cronic duce la afectarea funcțiilor cognitive și fiziologice. Ai vrea să îmbătrânești înainte de vreme? Absolut nu! În această zi, să învățăm împreună să ne perfecționăm capacitatea de a alege un gând în locul altuia și să lăsăm stresul să dispară.
”Stresul reprezintă un răspuns la cerințele crescânde ale organismului și vieții, un răspuns față de crize și temeri. Dacă ajunge să fie copleșitor, poate provoca alte probleme de sănătate mentală, epuizare emoțională, îmbolnăviri fizice, putând crea un impact nefast asupra muncii, relațiilor sociale și cu familia, al fiecărui aspect al existenței. Ziua Națională de Conștientizare a Stresului, în fiecare primă miercuri din noiembrie, a fost fondată de Carole Spiers, președintele ISMA, pentru a crește gradul de conștientizare a publicului și pentru a ajuta oamenii să recunoască, să gestioneze și să reducă stresul din viața personală și profesională”, arată National Today.
Organizația elaborează strategii susținute de date și știință pentru a educa angajatorii și angajații cu privire la gestionarea stresului la locul de muncă și stabilirea de programe în cadrul organizațiilor lor în acest scop. Acesta oferă ghiduri cuprinzătoare pentru ca oamenii să monitorizeze gestionarea stresului, să aibă grijă de sănătatea și bunăstarea lor și să-și îmbunătățească performanța la locul de muncă în fiecare zi.
Stresul cronic, adică eșecul de a face față acestuia pentru o lungă perioadă de timp și de a rămâne într-un sentiment prelungit și constant de stres poate duce la probleme care pun viața în pericol. De la hipertensiune arterială, boli de inimă, scăderea imunității, pierderea sociabilității și scăderea vitalității mentale, stresul nu trebuie neglijat.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News