Substanțele cancerigene pe care le consumăm în fiecare zi. Ce spune Doctor Mihail

Data publicării:
Doctor Mihail/Sursă foto:captură video Youtube Doctor Mihail
Descriere foto: Doctor Mihail/Sursă foto:captură video Youtube Doctor Mihail

Doctor Mihail e dezvăluit, pe canalul său de Youtube, care sunt cele mai întâlnite substanțe cancerigene pe care le consumăm în viața de zi cu zi.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Tumorile benigne nu se răspândesc la alte părți ale corpului, în timp ce tumorile maligne (canceroase) pot invada țesuturile învecinate și pot metastaza (se răspândesc) în alte regiuni ale corpului. Unii oameni moștenesc mutații genetice care le cresc riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta nesănătoasă, inactivitatea fizică și obezitatea sunt și acestea factori de risc majori. Expunerea la anumite substanțe chimice, radiații, și poluanți poate crește, de asemenea, riscul de cancer.

Fumatul

„Pe primul loc este fumatul. Este cât se poate de evident, acesta este cel mai mare cancerigen și pentru că conține sute de substanțe cancerigene într-un singur fum de țigară, și pentru că ne dă o dependență atât de mare încât practicăm asta atât de des. Bagi încontinuu câte 100 de cancerigeni în tine la fiecare fum de țigară. Dacă vrei să reduci riscul de a face cancer cu până la  80%, renunță la fumat. Cel mai bun lucru pe care îl poate face o persoană care fumează este să se lase de fumat. Nu există nimic mai bun, poate să fie sedentară, poate să se streseze, poate să mănânce chipsuri. Cel mai rău lucru pe care poți să îl faci pentru tine este să fumezi.”

Carnea procesată

„O substanță cancerigenă pe care o consumăm zilnic fără să ne dăm seama de asta este carnea procesată. Avem dovezi foarte clare că acea carne procesată: șunculița, salamul, cârnați afumați, crenvurști, acea vitrină din supermarket unde ai acele mezeluri e vitrina cancerigenă. Acum depinde cât mănânci. Este absolut esențial să eviți consumul constant de carne procesată, mezeluri. Dacă mănânci asta și ajungi să faci din asta un obicei, ajungi aproximativ ca un fumător. Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști.”

Te-ar putea interesa și: Care sunt primele semne ale cancerului. Doctor Mihail: „Peste 90% dintre cancere pot fi vindecate, cu o condiție”

Consumul excesiv de carne roșie

„Carnea roșie are beneficiile sale. Are proteine, are creatină, este ok să mănânci o carne roșie bine făcută, dar, din nou, carnea roșie trebuie mâncată mai rar. Aici vorbim despre porc, vită, miel și așa mai departe. Dacă mănânci în fiecare zi porc sau combini carnea roșie, de exemplu mănânci la prânz o friptură de porc, dar dimineața ai mâncat doi crenvurști, deja ai cumulat carne procesată cu carne roșie și ai un risc crescut de a face cancer.”

Alcoolul

„În toate băuturile alcoolice, formula chimică a alcoolului este aceeași. Indiferent dacă bei bere, vin, vodka, alcoolul este același. Acel alcool, până să fie metabolizat, se transformă într-un cancerigen care circulă în corpul tău. Din nou, probabil că există o cantitate pe care corpul poate să o stingă imediat fără să îți facă rău. Și acea cantitate probabil că este undeva la un pahar de vin pe săptămână , maximum două, deja am exagerat la două pahare.” 

Peștele afumat

„Este vorba de acel pește din conservă sau este afumat și se vinde la folie. El este clar cancerigen. Și acel somon afumat pe care îl cumperi din magazin. Dacă mănânci o dată pe lună, probabil că nu se va întâmpla nimic, dar dacă tu îți cumperi somon afumat sau sărat și îl mănânci zilnic, este cancerigen.”

Te-ar putea interesa și: Pericolul din spatele fumatului. Ce spune Doctor Mihail

Băuturile fierbinți și băuturile carbogazoase dulci

„Există studii care arată că persoanele care beau băuturile fierbinți, peste 65 de grade, au un risc mai mare de a face cancer de esofag. Indiferent că îți bei cafeaua, ceaiul sau ciorba, trebuie să fie calde, nu fierbinți. Dacă bei suc o dată pe lună, nu pățești nimic, dar dacă bei zilnic, este dovedit că duce la obezitate, iar obezitatea este cancerigenă.”

Mâncarea de tip fast-food

„Fast-food-ul este cancerigen. Este o mâncare cu foarte mulți aditivi, prezervată cu tot felul de substanțe chimice, o mâncare de proastă calitate. Este prăjită, de cele mai multe ori, în uleiuri nesănătoase care se îmbibă și fac parte din acea mâncare. Este în mod cert o mâncare cancerigenă.”

Mâncarea prăjită

„Nu contează ce prăjești. Poți să prăjești carne, dar poți să prăjești broccoli. Dacă prăjești broccoli, și acel broccoli o să devină cancerigen, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe canalul său de YouTube.

Te-ar putea interesa și: Ce tip de cafea nu ar trebui să consumăm niciodată. Sfatul nutriționistului

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel