Sucul de dovleac ar trebui să fie cel mai consumat suc în sezonul de toamnă. Are beneficii pentru sănătatea generală, dar și pentru cea a pielii și a părului. Se recomandă în cure de 10 zile.
Sucul de dovleac, la fel ca și dovleacul în sine, are o mulțime de beneficii pentru organism. Plin de vitamine și minerale, o jumătate de cană din acest suc este recomandat în fiecare zi, mai ales acum în plin sezon, pentru proprietățile medicale și terapeutice pe care le are ”aurul” portocaliu al toamnei.
O sută de grame de dovleac proaspăt conține:
- calorii 26
- carbohidrați 6,5 grame
- proteine 1 gram
- grăsimi totale 0,1 gram
- fibre 0,5 g
- folați 4% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)
- niacină (vitamina B3) 4% DZR
- acid pantotenic (vitamina B5) 6% DZR
- piridoxină (vitamina B6) 5% DZR
- riboflavina (vitamina B2) 8,5% DZR
- tiamina (vitamina B1) 4% DZR
- vitamina A 246% DZR
- vitamina C 15% DZR
- vitamina E 7% DZR
- vitamina K 1% DZR
- sodiu 2% DZR
- potasiu 7% DZR
- calciu 2% DZR
- cupru 14% DZR
- fier 10% DZR
- magneziu 3% DZR
- mangan 0,5% DZR
- fosfor 5% DZR
- seleniu sub 0,5% DZR
- zinc 3% DZR
- alfa și beta-caroten, beta-crypto-xantină și luetină-zeaxantină.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News