Sucul de dovleac, beneficii pentru sănătate. Creșterea imunității, efectul sedativ și inhibarea formării pietrelor la rinichi, pe lista scurtă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Sucul de dovleac ar trebui să fie cel mai consumat suc în sezonul de toamnă. Are beneficii pentru sănătatea generală, dar și pentru cea a pielii și a părului.  Se recomandă în cure de 10 zile.

Sucul de dovleac, la fel ca și dovleacul în sine, are o mulțime de beneficii pentru organism. Plin de vitamine și minerale, o jumătate de cană din acest suc este recomandat în fiecare zi, mai ales acum în plin sezon, pentru proprietățile medicale și terapeutice pe care le are ”aurul” portocaliu al toamnei.

Dovleacul, valori nutriționale

O sută de grame de dovleac proaspăt conține:

- calorii 26

- carbohidrați 6,5 grame

- proteine 1 gram

- grăsimi totale 0,1 gram

- fibre 0,5 g

- folați 4% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)

- niacină (vitamina B3)  4% DZR

-  acid pantotenic (vitamina B5) 6% DZR

- piridoxină (vitamina B6) 5% DZR

- riboflavina (vitamina B2) 8,5% DZR

- tiamina (vitamina B1) 4% DZR

- vitamina A 246% DZR

- vitamina C 15% DZR

- vitamina E 7% DZR

- vitamina K 1% DZR

- sodiu 2% DZR

- potasiu 7% DZR

- calciu 2% DZR

- cupru 14% DZR

- fier 10% DZR

- magneziu 3% DZR

- mangan 0,5% DZR

- fosfor 5% DZR

- seleniu sub 0,5% DZR

- zinc 3% DZR

- alfa și beta-caroten, beta-crypto-xantină și luetină-zeaxantină.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel