Sucuri normale vs. zero zahăr: Ce alegem pentru sănătatea noastră

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Suzy Hazelwood
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Suzy Hazelwood

Doctor Mihail a dezvăluit ce fel de sucuri ar trebui să alegem între cele normale și cele zero zahăr.

Sucurile normale și cele zero zahăr diferă în principal prin conținutul lor de zahăr și modul în care sunt percepute din punct de vedere al sănătății. 

Sucurile normale conțin zahăr, fie că este vorba despre zaharuri naturale din fructe sau zahăr adăugat în procesul de fabricație. O doză de suc normal poate conține între 20 și 40 de grame de zahăr sau chiar mai mult, ceea ce echivalează cu aproximativ 5-10 lingurițe de zahăr. Datorită conținutului ridicat de zahăr, sucurile normale au și un număr mare de calorii. O doză de 330 ml de suc obișnuit poate conține între 120 și 150 de calorii.

Sucurile zero zahăr sunt îndulcite cu îndulcitori artificiali sau naturali, precum aspartamul, sucraloza, stevia sau alții, în loc de zahăr. Acestea au un conținut foarte scăzut sau zero de calorii și zahăr.

Deși sunt considerate o alternativă mai sănătoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de calorii și zahăr, există discuții privind efectele pe termen lung ale consumului de îndulcitori artificiali.

Te-ar putea interesa și: De ce 8 ore de somn sunt esențiale pentru o viață echilibrată. Ce spune Doctor Mihail 

„Un suc îndulcit cu aspartam este de 10 ori mai bun decât un suc plin de zahăr”

Doctor Mihail a vorbit, pe pagina sa de TikTok, despre diferența dintre sucurile normale și cele fără zahăr. Acesta a precizat că este întotdeauna recomandat să le alegem pe cele zero zahăr, fiind o alternativă mai bună pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, Doctor Mihail a spus că nici aceste sucuri nu sunt sănătoase și că cel mai bine este să consumăm apă simplă, cu fructe sau ceai.

„Când ai poftă de un suc acidulat și dulce, o Cola zero este de 10 ori mai bună decât una normală. Un suc îndulcit cu aspartam este de 10 ori mai bun decât un suc plin de zahăr. Aspartamul nu este tocmai bun pentru microbiomul tău, dar un om sănătos, care mănâncă o varietate de fibre, care își hrănește microbiomul cu o dietă diversă, nu o să sufere de pe urma unei căni de suc cu aspartam. Aspartamul nu este zahăr, este un îndulcitor artificial. Este mult mai bine să consumi sucul acela cu zero calorii, decât să bei efectiv zahăr, 55 de grame de zahăr într-o cană. Răspunsul glicemic la sucurile fără zahăr este ca și cum ai bea apă. Atenție, nu este sănătos, este mult mai sănătos să bei apă, ceai, apă cu fructe, dar dacă ar fi să alegi, alege sucul zero zahăr”, a explicat Doctor Mihail, pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihail

În rarele ocazii în care vrei să bei un suc carbogazos, alege o variantă fără zahăr ☝????????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel