Loreena este artista care a ocupat locul unu la Eurovision 2023.
Suedia, reprezentată de cântăreaţa Loreen, a câştigat ediţia din acest an a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seara la Liverpool, informează AFP.
Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.
Loreen a obţinut un total de 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte pentru melodia Cha Cha Cha.
Cântăreaţa israeliană Noa Kirtel, reprezentând Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia Unicorn, fiind urmată de Marco Mengoni, care a interpretat cântecul Due vite.
Ucraina, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, s-a clasat pe locul al şaselea, prin cântecul Heart of Steel, interpretat de artistul Tvorchi, notează Agerpres.
În 2012, artista cucerea publicul cu piesa "Euphoria", care a dus-o nu doar pe podium, ci a făcut-o să fie și marea câștigătoare a competiție de atunci.
Suedia a câştigat până acum şase ediţii ale concursului Eurovision - doar Irlanda reuşind să depăşească această performanţă.
Ultimul câştigător suedez a fost cântăreţul Mans Zelmerlöw cu melodia "Heroes", la Viena, în 2015, notează Agerpres.
Citește și: Marcel Pavel, dezamăgit total de prestația României la Eurovision: „Nu mi-a plăcut deloc! Atâta s-a putut?!”
Anul acesta, România a fost reprezentată de Theodor Andrei la Eurovision și, spre dezamăgirea tuturor fanilor competiției, acesta nu a reușit să ducă România în finală, ba chiar a avut o prestație care a ridicat mai multe semne de întrebare și a generat numeroase opinii controversate în mediul online. Extrem de multe persoane publice, de la Dan Negru, Mihai Trăistariu, Horia Moculecu sau Marcel Pavel s-au arătat a fi revoltați cu privire la prestația pe care țara noastră a reușit să o facă.
„Când am lucrat pentru TVR,demult,am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs (am și o poză de atunci..)
Anul trecut Moldova a dus in prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă "Trenulețul Chișinău-București" cântată in română.
Noi am țopăit in limba spaniolă.
Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am țopăit cu un titlu englezesc de melodie ( Off and On)
Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă.
Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină intersanți, exgerează.
Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.
Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind in engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!
Nu poți să sari o prăpastie țopăind!
Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare, după ce România nu a reușit să se califice în finala Eurovision.
VEZI și: Mihai Trăistariu dă de pământ cu juriul TVR: „Nu cred în jurii, sunt corupte” / EXCLUSIV
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News