Supa cremă de ceapă verde, aliatul siluetei: „Elimină apa din țesut și accelerează arderea grăsimilor”. Este considerată medicament pentru organism

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Florentina Opriș a vorbit despre beneficiile miraculoase pe care le are supa de ceapă verde.

Ceapa verde este una dintre „vedetele” acestui sezon, fiind aproape nelipsită de pe mesele românilor. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc adevăratele beneficii ale acestei legume, multe persoane consumând-o doar din considerentul că este extrem de fresh și oferă oricărei salate sau oricărui preparat un gust perfect. Astfel, Florentina Opriș, cunoscuta prezentatoare de la Kanal D, a dezvăluit faptul că acestă verdeață de sezon este extrem de importantă mai ales pentru cei care vor să slăbească, întrucât accelerează arderea grăsimilor. Tocmai din acest motiv, nu trebuie să o integrăm în farfurie doar ca o mică gustare, ci trebuie să o transformăm în fel principal.

Tocmai din acest motiv, vedeta le recomandă tuturor fanilor să încerce să o consume sub forma unei supe cremă, pe care ea obișnuiește să o integreze în meniul său cel puțin o dată pe săptămână. Acest preparat simplu are beneficii miraculoase asupra sănătății, este de părere Florentina Opriș.

„Știai că supa de ceapă verde este cea care te poate ajuta să elimini apa din țesut și accelerează arderea grăsimilor?  Recunosc că până acum eu nu mi-am pregătit o supă de ceapă, dar acum am făcut-o. Este foarte gustoasă, dar cel mai important lucru este să știi că ea ar trebui să fie consumată la toate cele trei mese, iar între mese, gustările nu ar trebui să fie prezente.

Eu fac asta o  dată sau de două ori pe săptămâna. Își recomand și ție să pregătești supa aceasta cu proprietăți uimitoare. Știi bine că ceapa este ca un medicament. Ea acționează foarte bine asupra întregului organism, așa că ai toate motivele să-ți faci o supă de ceapă verde.”, a dezvăluit Florentina Opriș pe rețelele de socializare. 

Citește și: Florentina Opriș, dietă cu cireșe. Slăbești un kilogram pe zi: „Fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Rețetă de supă cremă de ceapă verde

În cazul în care doriți să preparați această rețetă, avem pentru voi o propunere pe care vi-o relatăm pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 4 legături de ceapă verde (aproximativ 400 g)
  • 2 cartofi medii
  • 1 praz (partea albă)
  • 1 morcov mediu
  • 2 căței de usturoi
  • 1 litru de supă de pui sau de legume
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri de ulei de măsline sau unt
  • Sare și piper după gust
  • Crutoane pentru servit (opțional)
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

Spală bine ceapa verde și taie partea albă în bucăți mici. Păstrează frunzele verzi pentru mai târziu. Curăță cartofii și morcovii și taie-i cuburi. Spală apoi și prazul și taie partea albă în felii subțiri, după care procedează la fel și cu usturoiul.

Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline sau untul la foc mediu. Adaugă ceapa verde, prazul, morcovul și usturoiul și călește-le timp de 5-7 minute, până devin moi.

Adaugă cartofii tăiați cuburi în oală și amestecă bine.Toarnă supa de pui sau de legume și adu amestecul la fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute sau până când cartofii și celelalte legume sunt complet fierte.

Cu ajutorul unui blender vertical, pasează supa până obții o textură cremoasă. Dacă aceasta este prea groasă, poți adăuga puțin lapte sau mai multă supă pentru a ajunge la consistența dorită. Apoi, toarnă și smântâna pentru gătit și amestecă bine.Toacă frunzele verzi de ceapă păstrate anterior și adaugă-le în supă. Asezonează cu sare și piper după gust și mai lasă supa să fiarbă încă 2-3 minute.

Servește supa cremă de ceapă verde caldă,  cu crutoane și pătrunjel proaspăt, dacă dorești.Poți adăuga și un strop de smântână sau câteva picături de ulei de măsline pentru un plus de savoare. Poftă bună!

Această supă cremă de ceapă verde este perfectă pentru un prânz ușor sau o cină confortabilă, având o textură fină și un gust delicat. Poftă bună!

VEZI și: Ceaiul care ajută la detoxifierea ficatului, crește imunitatea și reduce stresul. Se prepară din două ingrediente: „Are foarte multe fibre și puține calorii”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel