Supă cremă de legume cu frigănele. O rețetă delicioasă și foarte sănătoasă

Data publicării:
Supa crema, foto Pixabay/ autor: FoodieFactor
Descriere foto: Supa crema, foto Pixabay/ autor: FoodieFactor

Această rețetă de supă cremă de legume este alegerea ideală pentru masa de prânz. Este simplu de preparat și foarte gustoasă. 

Ingrediente:


Pentru supă ai nevoie de 


4-5 buchețele de conopidă

1 ceapă

1 morcov

1 mână de fasole verde congelată 

2 gogoșari 

1 rădăcină pătrunjel 

100 g unt

150 g smântână 

1 legătură pătrunjel 

sare

piper 


Pentru frigănele ai nevoie de


4 felii de pâine de o zi

2 ouă

sare

ulei 


Mod de preparare:


1. Cureți ceapa, morcovul, 2 gogoșari și rădăcina de pătrunjel, le tai bucăți mai mari și le pui la fiert în apă cât să le acopere. 

2. Când dă în clocot adaugi și buchețelele de conopidă și fasolea verde, presari un praf de sare și lași să fiarbă foarte bine. 

3. Apoi le pasezi cu tot cu zeamă, amesteci crema de legume cu untul și smântâna și mai dai într-un clocot. Presari verdeața tocată și potrivești de sare. 

4. Bați ouăle cu un praf de sare, treci fiecare felie de pâine prin ouăle bătute și le prăjești în ulei încins.


Masa este gata. Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel