Mirela Vaida a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre tot ce semnifică Crăciunul în familia ei și despre tradițiile pe care le urma mereu în copilărie, dar și care au rămas valabile până astăzi.
Mirela Vaida este una dintre cele mai îndrăgite și longevive prezentatoare TV de la noi din țară. Pe lângă viața profesională de succes, vedeta se bucură și de o familie minunată, având o căsnicie reușită și trei copii minunați. Într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, Mirela Vaida ne-a povestit despre cum decurg sărbătorile la ea în familie, dar și-a amintit cu nostalgie și de Crăciunul de altă dată, care era unul destul de simplu, dar și plin de farmec, în același timp.
„Am început pregătirile, pentru că odată cu venirea lui decembrie copiii știu că vine Moș Nicolae, Moș Crăciun, și ei asociază ideea asta cu pomul de Crăciun. Chiar tradiția spune că în Ajunul Crăciunului trebuie să împodobim bradul, ei vor pleca de revelion la Cluj, la bunici, și se vor întoarce în ianuarie, când vor începe școala. Ni s-a părut că este prea scurt timpul de a se bucura de brad și am zis că mai bine îl ținem o lună, ca să ne săturăm, așa încât l-am făcut pe 3 decembrie. La noi e o sărbătoare continuă în casă. Odată ce am împodobit bradul și l-am băgat în priză va merge toată luna, așteptăm consumul la energie să vedem cât ne costă bradul ăsta luminat continuu. Avem globulețe, beteală peste tot în casă. O să mai punem înainte de Ajun câteva. La vremea aceasta de afară, nu este zăpadă, e ceață și ploaie, nu prea simți Crăciunul afară, așa că mai bine este să ți-l faci tu în casă, să-și decorezi cumva sărbătoarea aceasta.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.
Mirela Vaida este aproape în fiecare zi pe micile ecrane, motiv pentru care va pregăti delicatesele de Crăciun chiar în pragul sărbătorii. Vedeta este o adevărată gospodină în bucătărie, astfel încât și-a propus deja să pregătească cele mai bune preparate moldovenești. Aceasta nu se ocupă singură de treburile casnice, ci alături de copiii ei, pe care încearcă să-i responsabilizeze cât de mult poate.
„Acum, ne pregătim cu tot ce înseamnă Crăciunul. Vin serbările, care vor fi una după alta. În general, Crăciunul înseamnă să stăm acasă și asta vom și face, nu vom avea niciun plan de plecare, vom sta efectiv acasă. Eu deja mă gândesc să gătesc în ziua pe care o am liberă înainte de Crăciun. Vreau să fac niște sarmale în foi de varză cu cârnați și afumătură între ele, vreau să fac o salată boeuf, o friptură la cuptor. Cozonac nu știu dacă o să fac, pentru că îmi va lua ceva și nu cred că o să pot să le termin pe toate. Vreau să miroasă și la mine în casă a sărbătoare și, chiar dacă vom sta doar noi cinci acasă de Crăciun, vreau să fie unul cât se poate de românesc. Să mâncăm cu toții la masă, să gătim împreună, să facem aceste sărbători în familie.
Îmi place când miroase a mâncare în toată casa, copiii trebuie să fie prezenți la procesul acesta. Mă ajută să spăl vasele, pun înapoi vesela, le dau sarcini. Îmi place să crească cu sentimentul acesta de firesc, de lucru făcut în casă, de pregătire de sărbătoare. Ne place să facem lucrurile acestea.”, ne-a mai spus îndrăgita prezentatoare.
Dacă sărbătoarea de Crăciun o va petrece în sânul familiei, de revelion Mirela Vaida va fi pe scenă.
„Eu voi cânta de revelion, la un restaurant din Brașov, voi cânta toată noaptea. Copiii vor fi la bunici, iar acolo eu practic voi petrece românește alături de alte sute de invitați.”, ne-a mai dezvăluit artista.
Când vine vorba despre tradițiile de Crăciun, Mirela Vaida încearcă să le insufle și copiilor săi cele mai importante valori ce țin de această sărbătoare. Cei mici merg cu colindul, în prima zi de Crăciun toată familia este la biserică, iar lucrurile materiale sunt trecute pe locul doi.
„Copiii vor merge și cu colinda, pentru că la noi se realizează și la nivel de grădiniță și școală, dar și la nivel de sat, grupuri de colindători, care merg din casă în casă. Formează o ceată de copii de la mare, la mic. Se va merge începând cu 21-22 decembrie. De asemenea, duminica, după slujbă, în Ajun, se merge la colindat. Se primesc colăcuți, mere. Mie îmi place tradiția asta și aș vrea ca și copiii să o ducă mai departe. În ziua de Crăciun, vom merge la biserică, vom veni acasă, vom mânca. Așa cum se face Crăciunul. Spiritul sărbătorii nașterii Domnului. Din păcate, acum a devenit totul mult prea comercial. Moș Crăciun, cadouri și cam atât. Trebuie să menținem un echilibru și să spunem de fapt că este despre nașterea lui Hristos și să avem firescul acesta al lucrurilor, adică să mergem la biserică, să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem, să mergem la colindat, să luăm masa în familie, iar apoi mai vedem celelalte aspecte care țin de lucruri materiale.”, a mai spus Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.
Crăciunul din copilărie nu diferă foarte mult de cel din ziua de astăzi, spune Mirela Vaida, care încearcă să păstreze vii toate tradițiile de odinioară. Totuși, sunt câteva lucruri care s-au schimbat.
„Acesta era Crăciunul și în copilărie. Conștient sau nu, tindem să copiem anumite momente pe care le-am trăit în copilăria noastră acasă. Tot ce am povestit sus, era Crăciunul copilăriei mele. Desigur, copilăria mea mai însemna și niște ierni dure, cu zăpada de un metru și jumătate și cu temperaturi de -20 de grade. Însemna un ger, să fim îmbrăcați toți în haine foarte groase, din lână de oaie țesută de mamaia, cu papuci și mănuși tot împletite. Însemnau sănii și un derdeluș interminabil, o joacă continuă. Nu o mai avem acum, din păcate, nu ai există. Încercăm să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem. Despre schi și alte vacanțe nu vom vorbi acum, o să vedem prin februarie dacă va ninge, să mergem la noi în țară pe undeva.”, ne-a mai dezvăluit îndrăgita prezentatoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News