Află în articol ce reguli trebuie să respecți atunci când tai porcul de Crăciun.
Tăierea porcului de Crăciun este un dintre cele mai vechi tradiții românești. Potrivit obiceiului, tăierea porcului sau Ignatul porcilor, se face pe 20 decembrie. Totuși, unii români au început deja pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, deși e abia începutul lunii decembrie. Înainte de a se apuca de tăierea porcului, românii ar trebui să cunoască principalele reguli pe care ar trebui să le respecte atunci când fac acest lucru.
Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cei care vor să sacrifice porcul trebuie să o facă respectând mai multe condiții de salubritate.
"Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar. Astfel, vor avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.
După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează conform indicațiilor de pe etichetă.
Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave.
Porcul crescut în gospodărie, carnea și produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate!
De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA).
Citește continuarea pe DC NEWS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News