Chef Joseph Hadad a dezvăluit trucuri utile care te vor ajuta să obții cele mai bune legume la cuptor.
Pentru a obține cele mai bune legume la cuptor, este nevoie să deții mai multe trucuri utile, iar chef Joseph Hadad a oferit câteva sfaturi pe această temă. În primul rând, este important să condimentezi perfect preparatul, să nu uiți să adaugi și ulei, pentru textură, iar apoi la fel de esențial mai este să alegi și tava potrivită. În caz contrar, rezultatul final nu va mai fi la fel de crocant și delicios, motiv pentru care trebuie să respecți cu strictețe pasul de mai jos.
„Săptămâna trecută v-am dat câteva ponturi despre cum să pregătiți legume coapte mai gustoase, iar acum continuăm cu alte trucuri care să dea gust, textură și personalitate felurilor de mâncare preparate cu legume la cuptor.
În primul rând, să vorbim despre tava de coacere. Aceasta trebuie să nu fie adâncă. Tăvile care vin împreună cu cuptorul sunt foarte bune. Ideea este ca marginile să nu se ridice prea mult pentru că acestea vor trimite înapoi umiditatea evaporată din legume și nu vor mai fi la fel de crocante. Vă spuneam data trecută că temperatura de coacere trebuie să fie una destul de ridicată, așa că este de preferat să folosiți tăvi metalice în detrimentul celor de sticlă termorezistentă sau ceramică pentru că acestea s-ar putea să nu reziste la așa de multe grade. Iar pentru a fi mai ușor de curățat tava, puneți pe fundul ei hârtie de copt înainte de a așeza legumele. Astfel, toate zaharurile din legume nu se vor mai lipi de tavă.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
VEZI și: Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea
Mai mult, este important și ca legumele să fie perfect coapte la interior, nu doar la exterior. Astfel, este esențial să le tai pe toate în părți egale, dar și să lași suficient spațiu între acestea, atrage atenția bucătarul chef.
„Pentru o coacere uniformă, aveți grijă să tăiați legumele în bucăți aproximativ egale, iar când le puneți în tavă, să aibă suficient loc între ele. Dacă vor fi prea aglomerate, nu vor avea loc să respire și mai curând se vor fierbe în aburul propriu decât să se coacă. Dacă vreți să coaceți mai multe tipuri de legume în același timp, țineți cont de timpii de coacere. Puneți întâi la cuptor legumele ce necesită mai mult timp, cum ar fi rădăcinoasele, și adăugați mai târziu cele mai delicate precum dovleceii sau sparanghelul.”, a continuat acesta.
Nu uita, de asemenea, să întorci din când în când legumele, mai spune Joseph Hadad, care mărturisește că doar în acest fel ele se vor coace perfect uniform. La fel de important mai este însă și să rotești tăvile în cuptor, dacă ai băgat două în același timp, întrucât modul de coacere de sus poate fi diferit de cel de jos din cuptor.
„Pentru o coacere uniformă, este nevoie ca măcar o dată sau de două ori în procesul de coacere să le întoarceți și amestecați, ca să nu se ardă pe fund, de exemplu. Dacă știți că aveți un cuptor care coace neuniform, atunci va trebui să rotiți și tava 180 grade undeva la jumătatea procesului de coacere. De asemenea, dacă aveți mai multe tăvi în cuptor în același timp, va trebui să le rotiți și între ele, să le duceți pe cele de mai sus mai jos și invers.”, mai spune el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News