„Te-a tras curentul”, mit sau realitate? Ce spune Doctor Mihail

Data publicării:
Doctor Mihail/Sursă foto:captură video Youtube Doctor Mihail
Descriere foto: Doctor Mihail/Sursă foto:captură video Youtube Doctor Mihail

Doctor Mihail a vorbit, pe pagina sa de TikTok, despre expresia „M-a tras curentul” și a dezvăluit dacă este doar un mit sau o problemă medicală reală.

Expresia „M-a tras curentul” este una frecvent utilizată în România și în alte țări pentru a descrie starea de rău care apare adesea după ce ai fost expus la un curent de aer rece.

Expunerea prelungită sau bruscă la aer rece poate contribui la stări de rău, în special dacă organismul nu este pregătit pentru schimbări bruște de temperatură. De exemplu, poate agrava simptomele unei răceli și poate duce la dureri musculare. Sensibilitatea la curentul de aer rece poate provoca dureri musculare, denumite adesea „dureri de spate” sau „dureri de gât”.

Te-ar putea interesa și: Vasile Ioana: Acest aliment a distrus oamenii mai mult decât a făcut-o orice război

„Nu este niciun mit românesc”

Doctor Mihail a explicat, pe pagina sa de TikTok, faptul că expresia „M-a tras curentul” nu este doar un mit, ci o problemă cât se poate de reală. Conform studiilor expuse de acesta, oamenii care au ocupații ce se desfășoară afară, într-un mediu umed și răcoros, sunt mai predispuși la dureri și blocaje de gât și spate.

„Nu este niciun mit românesc și nu este nici măcar un mit și avem deja studii care ne demonstrează că există acest fenomen de a te trage curentul. Primul studiu este publicat în „Springerlink”. Ăsta este un studiu făcut pe niște oameni din Suedia, în care 3843 de muncitori au fost studiați în diverse condiții de muncă. Și se pare că cei care lucrează în condiții de expunere la frig, adică oamenii care au ocupații pe care le desfășoară afară, într-un mediu umed și răcoros, au o rată mult mai mare de blocaj de gât sau de spate. Un alt studiu publicat în revista „Ergonomics” spune foarte clar că acei oameni care lucrează în frig sunt mai des trași de curent. Concret, când te trage curentul, tu îți expui o parte a corpului la frig. La al treilea studiu, concluzia este aceeași, că expunerea la frig în zona de muncă trebuie inclusă la riscurile pe care munca aceea ți le aduce.

De ce e important asta și de ce se studiază? Pentru că oamenii aceia lucrează în frig, au probleme cu durerea de spate și durere, înțepeneală de gât din cauza curentului, doar că ei nu pot merge la șef și să spună „M-a tras curentul, dă-mi concediu medical”. Pentru că până acum, din păcate, acest lucru nu era cumva recunoscut de medicina occidentală așa cum este explicat și recunoscut în momentul de față”, a spus Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihail

Exista studii care explica acest fenomen al "curentului". Tu știai asta❓????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel