Lidia Fecioru a dezvăluit leacul care te scapă de gușă: „Se găsește și gata făcută"

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru prezintă unul dintre remediile sale naturale pentru mai multe afecțiuni.

Lidia Fecioru descrie beneficiile utilizării nucilor verzi în prepararea unei tincturi și unguente simple și eficiente pentru diverse afecțiuni de sănătate. Această metodă facilitează extragerea substanțelor active din nuci și frunzele de nucă, care pot fi utilizate în tratarea mai multor probleme de sănătate. Conform afirmațiilor bioenergoterapeutului Lidia Fecioru, o combinație din  fructul de sezon, ulei și ceară de albine pot reprezenta un remediu pentru diverse probleme de sănătate.

Este ușor de preparat

Procesul de preparare al tincturii și unguentului este relativ simplu și poate fi realizat acasă cu ușurință. Tăierea nucilor în bucăți mici sau folosirea frunzelor de nucă, combinată cu ulei, permite obținerea unui amestec care trebuie lăsat să se macereze timp de 10 zile într-un loc întunecat. În această perioadă, amestecul trebuie agitat zilnic pentru a permite eliberarea substanțelor active. După cele 10 zile, masa este supusă procesului de fierbere la bain-marie pentru a asigura o extracție completă. Adăugarea de ceară galbenă la finalul procesului conferă consistență unguentului.

"Este perioada foarte bună când se pot face foarte multe din nucile verzi. Miezul încă nu este format în interior, chiar dacă ele sunt mărişoare. 

Există o tinctură de nucă și unguent pe care îl putem face singuri acasă pentru că e foarte ușor. 

Se pun 30 g de nucă tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat sau 30 de grame de frunze de nucă.

Se dau pe mașina de tocat, le amestecăm cu un pahar de ulei și le punem într-un borcan, pentru 10 zile, undeva la întuneric. 

În fiecare zi trebuie să-l agităm puțin, după care, peste 10 zile, punem toată masa la bain-marie şi lăsăm să fiarbă acolo chiar și trei ore.

Spre sfârșit, se adaugă 15 grame de ceară galbenă și amestecăm foarte bine. 

Apoi închidem focul, lăsăm să se răcorească puțin, strecurăm nuca și lăsăm doar uleiul cu ceara la un loc, punem într-o borcan de sticlă sau de ceramică, nu plastic.”, a spus Lidia Fecioru, potrivit Antena3.ro

Zonele pe care se poate aplica

Utilizările indicate pentru această tinctură și unguent includ tratarea mastozelor la sâni, afecțiunilor fungice, eczemelor la picioare și unghii, reumatismului, nodulilor tiroidieni și gușei tiroidiene. Este important de menționat că acest produs trebuie aplicat prin ungere, fără a masa sau apăsa zonele afectate. Este recomandat să fie aplicat direct peste nodulii de la sâni sau de la gât, respectând indicațiile și precauțiile specifice fiecărei afecțiuni.

„Se folosește pentru mastoze (afecţiuni) la sâni, pentru îmbolnăvirile de ciuperci și eczeme la picioare, la unghii la mâini și la picioare, pentru tratarea reumatismului, pentru nodulii tiroidieni, pentru gușă tiroidiană.

Trebuie doar să ungem, nu frecăm, nu apăsăm, nu masăm. Doar dăm peste nodulii de la sâni, de la gât. 

Se găseşte şi în plafar, gata făcută, dacă nu putem să o facem noi", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, potrivit sursei precizate.

 

Vezi și: Cum faci un bărbat să se îndrăgostească de tine. Lidia Fecioru: „Noi, femeile, putem face orice dintr-un bărbat. Trebuie să ştim că...”

Vezi și: Planta care acționează ca un antibiotic natural. Lidia Fecioru: „Este bună pentru tonifierea stomacului, alergii, astm”

Vezi și: Lidia Fecioru, semnele prin care recunoști o persoană ipocrită: „Cam astea ar fi modalitățile de a se manifesta”

Vezi și: Lidia Fecioru, leac pentru reumatism: „Ne facem frecție la genunchi, la coate, la încheieturi”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel