Rețeta clasică de tiramisu poate fi reinventată în funcție ingredientele din sezon. Toamna și iarna cel mai bun tiramisu este cel preparat cu piure de dovleac.
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă:
Ingrediente:
Pentru pișcoturi:
100 g făină
1 praf sare
50 ml lapte de soia
30 ml ulei
20 g amidon
4 g praf de copt
1-2 linguri zahăr
100 ml cafea tare, pentru înmuiat pișcoturile;
Pentru umplutură:
1 kg dovleac
1 pliculeț gelatină
1 praf scorțișoară
250 g frișcă vegetală,
zahăr, după gust;
Mod de preparare: Pișcoturi: Se combină ingredientele uscate, apoi se toarnă peste cele umede și se frământă un aluat moale care se transferă într-un poș sau într-o pungă tăiată la un capăt. Se tapetează o tavă și se formează bastonașe de mărimea unui pișcot. Se bagă tava în cuptorul încins și le ții până când se rumenesc ușor, se scot și se lasă la rece.
Umplutura:Gelatina se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se coace dovleacul, peste care se presară scorțișoara, 40-45 de minute, apoi se scoate, se ținela răcit , după care se mixează cu blenderul. Se bate frișca, punând zahăr după gust, și se încorporează în piureul de dovleac, apoi, în fir subțire, se adaugă gelatina și se continuă amestecarea.
Se trec rapid câteva pișcoturi prin cafea și se aranjează într-o tavă rotundă, cu pereți detașabili, apoi se întinde o parte din crema de dovleac, se așează un alt rând de pișcoturi, iar cremă și se termină cu pișcoturi. Se decorează cu frișcă și cu cacao, după gustul fiecăruia. Se bagă la frigider câteva ore.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News