Titi Aur, TRUCURI pentru economisirea combustibilului. Ce trebuie să faci

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor CHUTTERSNAP
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor CHUTTERSNAP

Titi Aur a dezvăluit care sunt cele mai bune trucuri pentru a economisi combustibil. 

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a dezvăluit, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, care sunt cele mai bune trucuri la care șoferii pot apela pentru a economisi combustibil. 

“Programarea timpului de deplasare este foarte importantă. În al doilea rând presiunea în cauciucuri. Presiunea în cauciuri trebuie să fie presiunea corectă în anvelope. Dacă e mai mică sigur crește consumul, iar dacă e mai mare există riscul de a nu avea aderanță și discomfort. Al treilea sfat: conduceți defensive! (…)

Stilul de conducere poate să ducă chiar și la dublu consumul. Ți se pare că ai condus normal, doar că ai frânat inutil, ai accelerat inutil, ai crescut viteza prea mult, în loc să reduci cu frână de motor pui piciorul pe frână… aceste gesturi cresc consumul cu 15-20 de procente aproape pe nesimțite”, a explicat pilotul. 

Titi Aur, două sfaturi CRUCIALE. Cum ne ferim de teribilişti în trafic

"În primul rând, teribiliştii sau şoferii agresivi se încadrează după părerea mea în cea de-a treia categorie de şoferi care fac accidente. Sunt începătorii, masa mare de şoferi care fac greşeli şi, evident, teribiliştii. Dacă în cazul începătorilor, trebuie să facem şcoala de şoferi mai bună, în timp ce pentru masa mare de şoferi trebuie făcute cursuri de perfecţionare, pentru teribilişti trebuie măsuri de coerciţie mai puternice, dar şi aplicate mai riguros. Asta nu înseamnă doar suspendarea permisului pe 3 luni, ci pe 6 luni, poate un an sau doi, anularea permisului de conducere, confiscarea maşinii dacă se fac anumite lucruri exagerate, cum ar fi viteza excesivă, consum de droguri, alcool. Avem nevoie de aceste măsuri mai dure. 

Ce trebuie să facem noi, ceilalţi, care suntem puşi în situaţia de a interacţiona cu un astfel de şofer, care într-un fel sau altul ne agresează? Ei pot sta prea aproape de noi în spate, pot frâna brusc în faţa noastră, pot face slalom printre maşini, pot face diferite gesturi, flashuri să ne dăm la o parte. În primul rând, trebuie să nu răspundem sub nicio formă la agresiune. Ne facem că nu îl vedem. Ne dăm la o parte din faţa lui, dar nu răspundem agresiunii. Dacă ce face acel şofer e trecut de anumite limite, atunci sunăm la 112 şi anunţăm că este un pericol pe şosea şi explicăm ce face. Dacă mai şi loveşte ceva, o maşină, o bordură, un parapet, cu atât mai mult trebuie să anunţăm cât mai repede autorităţile. Să dăm numărul maşinii, culoarea, dar şi câte persoane sunt în maşină, pentru că autorităţile ştiu să reacţioneze şi în funcţie de câţi oameni sunt în maşină. 

În al doilea rând, ne îndepărtăm de pericolul respectiv. Frânăm, oprim, în funcţie de situaţie", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel