TM2023: ''Anaz şi Dragonul'', spectacol inspirat din corespondenţe între copii şi bunici

Data publicării:
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

Muzeul Apei din Timişoara este, luni, 28 august, de la ora 11.00, gazda spectacolului "Anaz şi Dragonul", al doilea eveniment cu public din cadrul proiectului "Scrisori pentru bunicii noştri", bazat pe corespondenţa, prin intermediul scrisorilor scrise de mână, între copii proveniţi din medii sociale vulnerabile şi vârstnici singuri din judeţul Timiş şi din Republica Moldova.

În paralel cu schimbul epistolar, beneficiarii iau parte la ateliere şi spectacole de teatru, în scopul dezvoltării imaginaţiei, gândirii critice, stimei de sine şi calităţilor sociale, arată un comunicat al organizatorilor, remis, marţi, AGERPRES.

Până în acest moment, copii de toate vârstele din centre de asistenţă socială au participat la atelierele ţinute de tineri traneri. Chiar dacă spectatorii vizaţi în mod special au fost copiii din centre de asistenţă socială, evenimentul a fost deschis tuturor copiiilor din Timişoara, care au venit însoţiţi de părinţii lor, au cântat, au dansat şi s-au bucurat alături de actriţe de o zi minunată în spaţiul primitor al muzeului.

Spectacolul "Anaz şi Dragonul", pe muzică şi versuri de Claudiu Fălămas, este gândit mai ales pentru categoria de vârstă 5 ani -12 ani, dar povestea are conotaţii profunde, chiar şi pentru adulţi. Scrisă de Bianca Babeş, specialist în psihodramă, aceasta abordează teme precum tipologia inadaptatului, gestionarea propriilor emoţii, importanţa recunoştinţei. Relaţia micuţei zâne Anaz cu irascibilul şi morocănosul dragon Bu urmează un drum sinuos, la capătul căruia acesta din urmă îşi găseşte echilibrul, se împacă cu sine şi cu lumea, descoperă importanţa prieteniei.

Evenimentul are o valoare deosebită în cadrul proiectului, deoarece cu această ocazie se vor întâlni pentru prima dată seniorii şi copiii care au corespondat până în acest moment prin intermediul scrisorilor.

Proiectul este implementat de Asociaţia Culturală BIS din Sibiu în parteneriat cu structuri din Timişoara (Direcţia de Asistenţă Socială Timişoara, Muzeul Apei, Aquatim S.A., Asociaţia Culturală Diogene) şi din afara ţării (Help Age Internaţional, filiala Republica Moldova).

Proiectul "Scrisori pentru bunicii noştri" face parte din Programul cultural naţional Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023 şi este finanţat prin programul LoB2023+ derulat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Pe toată durata evenimentului, la faţa locului, se va desfăşura un un mic bazar cu obiectele croşetate sau tricotate realizate de către persoanele rezidente ale Căminului pentru Persoane Vârstnice "Inocenţiu M. Klein" din Timişoara. Creaţiile handmade vor putea fi achiziţionate în baza unei donaţii care va merge către cămin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel