Această rețetă de tocăniță de năut și legume este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
240 g năut (din conservă)
3 morcovi
3 ardei mici
2 căței de usturoi
1 ceapă albă mare
400 g roșii decojite în sos
200 ml apă
50 ml apă din conservă de năut
sare, piper și boia afumată după gust
3-4 fire pătrunjel proaspăt
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Punem ulei într-o cratiță și lăsăm să se încingă. Punem ceapa și lăsăm 3-4 minute. Adăugăm și usturoiul, iar după 1 minut ardeii și morcovul tăiate cubulețe. Lăsăm 3-4 minute și punem și roșiile cu sos din conservă, năutul, apa și jumătate din lichidul din conserva de năut.
Se condimentează cu sare, piper și boia și se lasă tocănița la fiert 20 de minute.
La final adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News