Tocăniță de năut și legume. Simplu și gustos

Data actualizării: | Data publicării:
Tocanita, foto unsplash/ sursa Weronika Krztoń
Descriere foto: Tocanita, foto unsplash/ sursa Weronika Krztoń

Această rețetă de tocăniță de năut și legume este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


240 g năut (din conservă)

3 morcovi

3 ardei mici 

2 căței de usturoi

1 ceapă albă mare

400 g roșii decojite în sos 

200 ml apă

50 ml apă din conservă de năut

sare, piper și boia afumată după gust

3-4 fire pătrunjel proaspăt

2 linguri ulei


Mod de preparare:


Punem ulei într-o cratiță și lăsăm să se încingă. Punem ceapa și lăsăm 3-4 minute. Adăugăm și usturoiul, iar după 1 minut ardeii și morcovul tăiate cubulețe. Lăsăm 3-4 minute și punem și roșiile cu sos din conservă, năutul, apa și jumătate din lichidul din conserva de năut. 

Se condimentează cu sare, piper și boia și se lasă tocănița la fiert 20 de minute.


La final adăugăm pătrunjelul tocat mărunt. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel