Tocăniță de năut. Simplu și gustos

Data publicării:
Retete, foto Unsplash, sursa Dragne Marius
Descriere foto: Retete, foto Unsplash, sursa Dragne Marius

Această rețetă de tocăniță de năut este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


300 g năut uscat

3-4 roșii mari

3 linguri ulei vegetal

2 cepe

2 ardei grași

1 morcov

1 linguriță cimbru uscat

sare

piper


Mod de preparare:


Năutul trebuie spălat și lăsat la înmuiat, în apă cât să îl acopere timp de 8-10 ore. 

Îl punem la fiert într-o oală cu apă. Adăugăm sare și lăsăm pentru circa 40 de minute. 

Curătăm legumele și le tocăm mărunt. 

Le punem la călit într-o tigaie cu puțină apă și ulei. După 3 minute adăugăm roșiile tăiate cubulețe și năutul fiert și scurs bine. 

După ce a scăzut lighidul din tigaie, condimentăm cu cimbru, sare și piper. 


Tocănița este gata. Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel