Tofu cu legume sote. Rețeta de post a Adelinei Pestrițu

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Adelina Pestrițu a dezvăluit o nouă rețetă fără zahăr, de post.

Dacă vrei să reușești să te abții cât mai mult din a mânca zahăr este important să nu sari peste mese, anunța Adelina Pestrițu cu ceva timp în urmă, pe contul ei de instagram. Mai mult, vedeta a adăugat faptul că nu este nevoie să mănânci mult, ci să mănânci ce trebuie și cât trebuie.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură ceapă verde
  • 350 g tofu în saramură-scurs
  • 1 ardei kapia sau ardei gras roșu
  • 1/2 conservă porumb boabe (fără zahăr)
  • 200 g baby morcovi
  • 1 legătură pătrunjel verde 
  • 1 lime
  • pudră curry
  • ghimbir
  • ciuperci
  • usturoi

Mod de preparare:

Tăiem tofu în cuburi și îl punem într-un castron. 

Într-un bol amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu suc de lime, pudră de curry și ghimbir ras, omogenizăm bine și turnăm peste tofu.

Încingem uleiul rămas în tigaie și călim ciupercile. Adăugăm usturoiul pisat și ceapa tocată mărunt (doar partea verde și cea verde pal) și călim în jur de un minut. Adăugăm ardeiul tăiat și porumbul, mai călim 1-2 minute. 

Turnăm în tigaie tofu și sosul în care s-a marinat și continuăm să călim 3-4 minute. 

Luăm de pe foc, presărăm pătrunjel verde tocat și servim.

“Renunțati să cautați un zahăr "mai sănătos" decât altul. Zahărul e tot zahăr, indiferent de culoarea lui!”

Și medicul nutriționist Mihaela Bilic a ținut să facă câteva precizări despre consumul de zahăr care, după spusele ei, nu reprezintă decât niște calorii goale.

“Zahărul, indiferent de culoare, conține 4 calorii/gram și atât! Sunt așa-numitele calorii GOALE, adică energie pură, fără alți nutrienți (proteine, vitamine, minerale, acizi grași etc). În zahăr avem doar sucroză, un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoza și una de fructoză. Și nu uitati, până nu demult zahărul era considerat un produs de lux care se vindea scump și se cumpăra în punguțe mici, ca orice condiment de preț. Poate că n-ar fi rău să-i redam zahărului statutul de condiment, nu de aliment la masa noastră. Folosiți-l ca pe sare și veți beneficia doar de calitățile lui, chiar poate face viața un pic mai dulce", a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel