Top 3 alimente care te ajută să combați inflamația din corp. Carmen Brumă: „Previn bolile cardiovasculare”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Instagram/Carmen Brumă
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/Carmen Brumă

Carmen Brumă a dezvăluit cele trei alimente minune care te ajută să combați inflamația din corp.

Carmen Brumă a dezvăluit topul celor trei alimente minune care te pot ajuta să combați inflamația cronică din corp. 

1. Peștele gras: ton, macrou, somon, hering, sardine, scrumbie, crap

Primul aliment recomandat este peștele gras, bogat în acizi grași Omega 3, care au un puternic efect antiinflamator. Consumul regulat de pește gras poate contribui la reducerea proteinei C reactive, un marker al inflamației generale din corp, și poate preveni bolile cardiovasculare. Printre opțiunile recomandate se numără somonul, tonul, macroul, heringul, sardinele sau pești precum scrumbia sau crapul.

„Trei alimente care te ajută să combați inflamația cronică din organism:

Peștele gras pentru conținutul de acizi grași Omega 3 care au rol antiinflamator, care previn bolile cardiovasculare și scad proteina C reactivă, un marker al inflamației generale din corp. Poți alege între somon, ton, macrou, hering, sardine sau pești mai de pe la noi, cum ar fi scrumbia sau crapul”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de somon cu citrice, fulgi de ceapă și condimente mediteraneene: „Așa îmi place”

2. Afine, zmeură, coacăze, fragi, mure

De asemenea, Carmen Brumă a evidențiat beneficiile afinelor, care sunt bogate în antocianine, antioxidanți cu puternică acțiune antiinflamatoare. Aceste substanțe se regăsesc și în alte fructe de pădure, precum zmeură, coacăze, fragi și mure.

„Afinele, pentru conținutul de antocianine care dau culoare fructelor și au puternic caracter antiinflamator. Acești antioxidanți îi găsiți și în zmeură, coacăze, fragi și mure”, a precizat Carmen Brumă.

3. Ardeiul gras

Ultimul aliment menționat în topul recomandărilor este ardeiul gras, care conține o mulțime de antioxidanți cu rol antiinflamator, cum ar fi acidul sinaptic și acidul ferulic. Carmen Brumă a subliniat importanța menținerii unei greutăți corporale sănătoase, deoarece excesul de kilograme poate contribui la întreținerea inflamației cronice din corp.

„Ardeiul gras conține o mulțime de antioxidanți cu rol antiinflamator, dintre care se remarcă acidul sinaptic și acidul ferulic. Excesul de kilograme întreține inflamația cronică din corp”, a mai spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Carmen Brumă, rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură, iaurt și ricotta

Carmen Brumă le-a recomandat celor care o urmăresc o salată delicioasă de prăjitură cu zmeură, iaurt și ricotta.

Ingrediente și mod de preparare:
- 3 ouă
- 200 g iaurt grecesc 5%
- 250 g de ricotta
- 300 de g făină (eu am pus fără gluten)
- 2 linguri dulceață de zmeură fără zahăr
- 500 g zmeură (congelată sau proaspătă)
- 3, 4 linguri de zahăr brun
- esență de vanilie și lămâie
- un pliculeț praf de copt

„Se amestecă ingredientele lichide, adică ouăle, iaurtul, ricotta și dulceața. Separat, într-un bol, se amestecă și cele uscate, adică făina, zahărul și praful de copt. Se combină apoi amestecurile din cele două boluri, se adaugă zmeura și se omogenizează bine. Se bagă la copt pentru 40 de munte, la aproximativ 180 de grade”, a transmis Carmen Brumă pe rețelele sociale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel