Familia Regală are acces la cele mai rafinate și complexe bucătării din lume, însă există patru preparate pe care Regele Charles, Camilla și Regina Elisabeta a II-a, înaintea lor, nu le-ar consuma niciodată acasă sau la evenimente oficiale — iar unele dintre ele v-ar putea surprinde.
Usturoiul și ceapa: Interzise din motive de protocol
Potrivit The Mirror, deși par ingrediente banale, usturoiul și ceapa sunt evitate cu strictețe de membrii Familiei Regale. Fostul bucătar regal John Higgins a dezvăluit: "La Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi. Presupun că pentru a evita un râgâit regal".
Această regulă, aplicată în special în timpul evenimentelor regale și banchetelor din țară și din străinătate, a fost confirmată și de Regina Camilla în 2018. La o apariție la MasterChef Australia, când a fost întrebată despre alimentele interzise la curtea regală, Camilla a spus: "Îmi pare rău să spun asta, dar usturoiul. Usturoiul este tabu".
Fructele de mare: Un risc pentru călătorii
Un alt aliment pe care membrii Familiei Regale îl evită la evenimente sau în călătorii oficiale sunt fructele de mare, pentru a preveni intoxicația alimentară. Fostul majordom al Regelui Charles, Grant Harrold, a declarat: "Membrii Familiei Regale trebuie să fie atenți la fructele de mare din cauza programului lor încărcat. Este o decizie înțeleaptă să se evite fructele de mare în timpul îndeplinirii atribuțiilor publice. Nu ne dorim ca un membru al Familiei Regale să aibă o reacție severă în cazul unei intoxicații alimentare, mai ales dacă se află într-un tur în străinătate. Prin urmare, în mod normal, nu veți găsi fructe de mare pe meniul regal". Cu toate acestea, monarhul a fost văzut încălcând această regulă, savurând stridii la Festivalul Stridiilor din Whitstable în 2013.
Foie Gras: Interzis pe motive etice
Există un anumit aliment pe care Charles îl detestă atât de mult încât l-a interzis în toate reședințele regale. Regele — care a primit laude chiar și din partea organizației PETA — a eliminat delicatesa franceză foie gras din toate meniurile servite în reședințele sale regale din cauza modului lipsit de etică în care este preparat.
Foie gras este obținut din ficatul raței sau al gâștei, îngrășat forțat printr-o boală numită steatoză hepatică, fiind recunoscut ca una dintre cele mai scumpe delicatese din lume. Acest preparat gourmet, rezultat al unei boli hepatice, este considerat pe scară largă drept una dintre cele mai costisitoare delicatese din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News