Un mic dejun ușor de digerat constă în alimente care nu vor declanșa supraproducția de acid gastric, care poate provoca tulburări gastrice sau gastrită.
Gastrita poate provoca greață, dureri abdominale sau vărsături. Pentru a evita astfel de simptome începeți ziua cu alimente ușor digerabile, cu un conținut scăzut de carbohidrați.
1. Alegeți alimente cu un conținut scăzut de grăsimi
Deoarece grăsimile sunt greu de digerat, încercați să le evitați la micul dejun. Cerealele simple, cum ar fi fulgii de porumb sau de orez, sunt sărace în grăsimi, se fixează rapid și se digeră ușor.
2. Sari peste sucul de portocale și peste cafea
Sucul de portocale și cafeaua sunt elemente esențiale pentru micul dejun, dar ambele pot face ravagii dacă aveți un sistem digestiv sensibil.
3. Eliminați lactatele
Lactoza este o formă de zahăr care se găsește în lapte și în alte produse lactate. Aproape 30 de milioane de americani dezvoltă un anumit nivel de intoleranță la lactoză până la vârsta de 20 de ani. Pentru a evita problemele digestive cauzate de intoleranța la lactoză înlocuiți laptele de vacă cu laptele fără lactoză sau cel de soia.
4. Includeți proteina slabă
Un mic dejun sănătos înseamnă un echilibru de carbohidrați și proteine complexe, cu o cantitate mică de grăsimi. Albușurile de ou sunt ideale pentru micul dejun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News