TOP 6 cele mai populare rețete pentru masa de REVELION

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Juliette F
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Juliette F

Acestea sunt TOP 6 cele mai populare rețete pentru masa de REVELION. Care este preferata ta și a familiei tale?

Iată o listă cu cele mai populare rețete pentru masa de REVELION:


Ouă umplute cu somon

Ingrediente: 


7 ouă 

3 linguri de maioneză

1 linguriță de muștar 

½ ardei roșu dulce copt 

30 gr. somon afumat

Sare

În plus:

Fulgi de ardei chilli uscați

Mărar

 

Vezi AICI modul de preparare:

 

Tiramisu

INGREDIENTE:

 200 ml cafea tare 

40 ml coniac 

4 ouă 

50 g zahăr 

500 g mascarpone

 150 g pişcoturi

 2-3 linguri cacao

 

Iată AICI cum se prepară:

 

Pește în crustă de sare la cuptor

Ingrediente:


Pentru crustă vei avea nevoie de:


2 kg. sare iodată

150 ml. apă

2 albușuri

1 crenguță rozmarin

1 crenguță cimbru

Coajă de la o limetă

Coajă de la o lămâie


Pentru pește vei avea nevoie de:

2 pești Dorada 800-900 gr. eviscerați 

½ lămâie

½ limetă

½ ardei chili tăiat felii

2 crenguțe mici de cimbru

2 crenguțe mici de rozmarin

2 crenguțe mici de mărar

 

Mod de preparare AICI: 

 

Tort DIPLOMAT

Ingrediente:

-20 pișcoturi

-șampanie

-fructe de sezon (  portocală, kiwi, ananas din compot).

Sirop:

- 100 ml suc de portocală + 100 ml apă

-5 gr zahăr vanilat

- 50 gr zahăr

Crema diplomat :

- 75 gr zahăr

-2 ouă 

-175 ml lapte

-8 gr gelatină

-10 gr zahăr vanilat

-1 praf sare

-350 gr frișcă bătută

-1/2 linguriță zeamă de lămâie

-coaja rasă de la o lămâie potrivită

Decor- fructe , jeleu transparent

 

Vezi AICI modul de preparare:

 

Salată de boeuf dietetică cu maioneză fără ulei

Ingrediente:


500 g carne macră de vită

500 g zarzavat (morcovi, rădăcini de pătrunjel, păstărnac, țelină)

1 linguriță sare

½ linguriță boabe de piper

2 L apă

250 g boabe de mazăre din conservă

3-4 castraveți murați (cca. 250 g)


Pentru maioneza dietetică: 

4 ouă

300 g iaurt grecesc cu 2% grăsime

4 lingurițe muștar simplu

sare

250 g boabe de mazăre din conservă

3-4 castraveți murați (cca. 250 g)


Pentru decor

1 castravete murat

un fir de verdeață (mărar, pătrunjel)

 

Vezi AICI cum se prepară

 

Cornulețe fragede cu rahat

Ingrediente:


550 g făină

350 g unt cu min. 80% grasime sau 245 g untură de porc

150 g zahăr pudră

2 gălbenușuri

opțional 1-2 linguri apă rece

sare

vanilie

coajă de lămâie

250 g rahat

zahăr pudră vanilat pentru pudrat

 

Iată cum se prepară



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel