Top alimente care provoacă alergii. Carmen Brumă: „E o alergie foarte păcătoasă, pentru că e greu de evitat”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit cele mai frecvente alimente care provoacă alergii. 

Carmen Brumă a prezentat recent, în cadrul emisiunii MediCOOL, o listă cu cele mai frecvente alimente care provoacă alergii. Deși există peste 170 de substanțe care pot cauza reacții alergice, unele dintre acestea sunt mult mai comune și periculoase.

Top alimente care provoacă alergii

Arahidele și nucile

Alergia la arahide și nuci este extrem de frecventă și dificil de evitat. Multe produse alimentare pot conține urme de arahide, chiar dacă acestea nu ar trebui să le conțină, ceea ce face această alergie deosebit de problematică.

„Există peste 170 de substanțe care ar putea provoca alergii, dar unele dintre ele provoacă cele mai frecvente alergii. Începem cu arahidele și nucile. E o alergie foarte păcătoasă, pentru că e greu de evitat. Dacă stăm să ne uităm pe etichete, pe majoritatea lor găsim: «Poate conține urme de alune, coajă de alune». E nevoie de foarte puțină substanță pentru a declanșa alergia, așa că din punctul meu de vedere aceasta este una dintre cele mai păcătoase alergii”, a spus Carmen Brumă în cadrul emisiunii MediCOOL.

Te-ar putea interesa și: Vrei să slăbești repede și să scapi de celulită? Urmează aceste patru reguli de aur. Carmen Brumă: „Rezultate bune chiar și într-o perioadă scurtă”

Grâul

De asemenea, grâul este adesea asociat cu alergii datorită conținutului său de gluten, o proteină care se găsește și în orz și secară. În plus, și alte proteine din grâu pot provoca diverse reacții alergice.

„Avem grâul. Grâul este de obicei incriminat pentru conținutul de gluten. Glutenul este proteina aceea lipicioasă care există atât în grâu, cât și în orz sau secară, dar există și alte proteine în grâu care provoacă tot felul de reacții alergice”, a declarat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Care este circumferința taliei care ar trebui să ne îngrijoreze. Carmen Brumă: „Dacă ai ajuns la aceste valori sau le-ai depășit e nasoală treaba”

Fructe de mare și pește

Totodată, alergiile la fructe de mare și pește sunt comune, în special în rândul adolescenților și adulților, dar și în regiunile unde aceste alimente sunt consumate frecvent. 

„Avem fructe de mare și pește, iarăși o alergie destul de întâlnită în special la copiii un pic mai mari, adolescenți și adulți, dar și în zonele unde se consumă mult pește. Cea mai întâlnită alergie este cea la crustacee, creveți, crabi, homar”, a spus Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Top trei greșeli care te împiedică să slăbești. Carmen Brumă: „Da, da, ai auzit bine. Știu că sună ciudat venind din partea mea”

Soia

Edamamele, păstăile de soia, sunt un alt aliment care poate provoca alergii. „Nu în ultimul rând avem edamamele, niște păstăi de soia. Sunt reprezentative la soia și toate produsele derivate din soia: tofu, tempeh, iar soia e foarte prezentă în viețile noastre într-o grămadă de produse”, a mai precizat Carmen Brumă în cadrul emisiunii MediCOOL.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care ne ajută să combatem inflamația cronică. Carmen Brumă, lista ingredientelor pe care trebuie să le consumi zilnic



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel