Top motive care stau la baza divorțurilor. Lidia Fecioru: Așa se distruge iubirea

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse
Descriere foto: Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a arătat, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, patru motive care pot duce la divorț și la distrugerea iubirii.

Acuzațiile repetate

 

Câteodată oamenii divorțează fără niciun motiv, că își dau seama că sunt doi oameni străini, ei nu știu de ce sunt împreună, că nu au ce căuta împreună. Mulți nu au ce căuta împreună, dar încă stau. Și se trezesc la un moment dat. Primul motiv ar fi acuzațiile repetate. Dacă faci acuzații nefondate înseamnă că te uiți după nod în papură, cauți acul în carul cu fând, cauți motive de ceartă. Se fac acuzații din gelozie, neîncredere sau dorința de a manipula partenerul. Acuzațiile nefondate, repetate, e manipulare curată. Este tortură a sistemului nervos.

Escaladarea conflictelor

 

Al doilea motiv este escaladarea conflictelor. Nu termină bine cearta că începe alta. Este o tensiune acumulată în familie care explodează, unde nu există comunicare, respect, iubire. Într-o relație sănătoasă, conflictele sunt inevitabile, însă modul în care sunt rezolvate poate face diferența între o relație care supraviețuiește și una care se încheie.

Citește și - Semnele pe care ți le dă corpul când ești în relația nepotrivită. Lidia Fecioru: „Începem să devenim din ce în ce mai triști” 

https://www.spectacola.ro/semnele-pe-care-ti-le-da-corpul-cand-esti-in-relatia-nepotrivita-lidia-fecioru-incepem-sa-devenim-din-ce-in-ce-mai-tristi_40942.html 

Invalidarea partenerului

Un al treilea motiv este invalidarea partenerului, care este ”castrare” psihologică, adică atunci când un partener își subminează, ceartă constant celălalt partener, lăsându-l să se simtă neimportant sau incapabil. De exemplu, un partener poate hotărî să ia toate deciziile importante, iar celălalt se simte ca un incapabil și frustrat. De multe ori, femeile fac chestia asta mai mult decât bărbații: Lasă-l că știi că nu e în stare de nimic!

Acest mod de comportament subminează încrederea în sine a partenerului invalidat. De asemenea distruge și echilibrul relației. Astfel, se creează un mediu în care un partener domină, iar celălalt ajunge să fie pasiv și resentimentar.

Alienarea

 

În cele din urmă, un al patrulea motiv esențial este alienarea. Când doi se ceartă, fiecare stă și ține supărarea și au 3-4-7 zile în care nu vorbesc și stau fiecare în colțul său de casă ca și cum nimic se întâmplă. Această chestie omoară iubirea și relația între oameni. Eu spun așa, cu cât mai multe camere o să vă faceți, cu atât o să dormiți mai rar împreună! Și dacă v-ați certat, culcați-vă împreună ca să vă împăcați! Pentru că distanța și tăcerea prelungită nu fac decât să crească frustrările și neînțelegerile. În unele cazuri, aceste probleme pot rămâne fără soluționare și distrugâ complet legătura dintre parteneri", a spus Lidia Fecioru.

 

Citește și - Legătura dintre treburile casnice și conflictele în cuplu. Ce spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru

https://www.spectacola.ro/legatura-dintre-treburile-casnice-si-conflictele-in-cuplu-ce-spune-bioenergoterapeutul-lidia-fecioru_41058.html 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel