Top trei ingrediente care mențin pielea sănătoasă pe timpul verii. Carmen Brumă ne sare în ajutor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram
Descriere foto: Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram

Pe cât de frumoasă este vară, pe atât de periculoasă. Astfel, Carmen Brumă ne învață cum să ne protejăm în anotimpul călduros.

Vara este un anotimp minunat pentru a te bucura de soare și a obține un bronz frumos.

Cum să ne protejăm pe timpul verii pielea

Cu toate acestea, expunerea la soare poate fi dăunătoare pielii dacă nu este luată în considerare protecția. Iată ce sfatur cădă Carmen Breumă, pentru a vă menține pielea și bronzul sănătos vara.

„Trei ingrediente care ajută pielea vara, mai ales dacă obișnuiești să te expui la soare.

1. Astaxantina este un puternic antioxidant, sintetizat în natură, tocmai pentru protecția împotriva radiațiilor solare. Acționează ca un filtru solar, care protejează pielea din interior, dar asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie de SPF. 

2. Găsim astaxantină în somon, creveți, fructe de mare, dar și în suplimente.

3. Coenzima Q10 stimulează inmulțirea sfiboblasterol, celule din piele responsabile cu secreția de colagen și elastină și care, de asemenea, asigură protecție împotriva razelor UV. Găsim coenzima Q10 în carne de vită, în macrou, în hering, în nuci, semințe și tofu.”, a explicat Carmen Brumă, pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Te-ar putea interesa și: Top alimente care provoacă alergii. Carmen Brumă: „E o alergie foarte păcătoasă, pentru că e greu de evitat”

Care sunt alimentele care pot afecta sănătății

Carmen Brumă a făcut topul alimentelor de care trebuie să ne ferim pentru a ne proteja cât mai mult sănătatea, dar și dantura. Multe dintre ele conțin cantități mari de zahăr, dar și de sare și, chiar dacă în primă fază par a fi niște gustări extrem de sănătoase, realitatea este cu totul alta, explică vedeta. Primul exemplu din această listă este chiar supa instant, cea la plic.

„Supa este sănătoasă, dar nu prea, dacă vine dintr-un plic. Ar fi trei motive: are foarte multă sare, în general supele la plic au între 0,7 și 12,8 g de sare/ 100 de g. Mănânci supă la plic, dar după, ca să înlături excesul de sare, te apuci și faci mișcare, după care iei o sticlă de apă și o bei, ca să elimini excesul de sodiu.”, a spus Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

De asemenea, vedeta a dăugat pe lista sa și budinca, pe care multe persoane o integrează la masa de mic dejun sau chiar la gustare, pe considerentul că aceasta este, din nou, destul de sănătoasă, față de alte opțiuni din comerț. Totuși, nici această alternativă modernă nu este una ideală, mai ales consumată pe termen lung.

„Budinca are polisorbat și exces de zahăr, care există în multe produse. Acest polisorbat poate afecta mucoasa intestinală și am și un studiu pe care l-am găsit într-o revistă. El arată fix aceste efecte, la consumul în exces.”, a continuat specialista.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de prăjitură cu caise, fără zahăr și fără gluten. Te lingi pe degete de bună ce e



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel