Mario Popescu, nutriționist, a explicat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, care sunt cele mai benefice alimente pentru creier.
Se știe faptul că o alimentație corectă ne ajută să combatem mai multe probleme de sănătate și se pare că până și creierul are nevoie de astfel de stimulente. Este important să ne menținem memoria cât mai activă, iar anumite alimente pot juca un rol extrem de important, în acest proces. Invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, Mario Popescu, nutriționist, a dezvăluit care sunt cele mai importante alimente care îmbunătățesc memoria și care mențin creierul sănătos cât mai mult timp.
„Începem cu peștele gras, pentru că acesta este cel mai important aliment care ne ajută să ne îmbunătățim memoria, datorită acizilor grași. Vorbim despre un pește gras bun, este foarte important să-l includem în alimentația noastră. Următorul aliment este nuca, care seamănă cu un mini creier micuț și este secretul longevității memoriei, deci trebuie să le introducem în alimentație. A se consuma crude, nu prăjite. Ele ar trebui să fie consumate undeva la 30 de grame pe zi, au o încărcătură calorică foarte mare.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Alimentele care ne ajută să învingem celulita. Mario Popescu: „Foarte utile în combaterea celulitei”
Chiar dacă auzim peste tot faptul că nu este bine să consumăm carbohidrați, trebuie să știi însă că există și unii sănătoși, care pot avea chiar un impact semnificativ asupra memoriei. Este vorba despre fulgii de ovăz, pe care nutriționistul recomandă dă îi consumăm în prima parte a zilei.
„În timpul zilei, creierul are nevoie și de carbohidrați sănătoși, care sunt fulgii de ovăz. Continuăm cu broccoli și legume verzi, precum baby spanac. Legumele verzi au o concentrație foarte mare de vitamina K și asta ajută și la o bună oxigenare a creierului, ceea ce este foarte important. Broccoli ar trebui să fie consumat aproape crud, băgat două minte în apă fierbinte, apoi spălat și consumat.”, a mai spus acesta.
Când vine vorba de fructe, topul este ocupat de cele de pădure. Acestea nu doar că ajută la îmbunătățirea memoriei, dar sunt și foarte sănătoase și extrem de slab calorice, explică specialistul.
„Fructele de pădure sunt foarte bune, ele luptă împotriva stresului și asta vine la pachet cu o bună funcționare a creierului pe termen lung. Trebuie să avem în vedere că bolile de demență au o incidență destul de crescută după 60 de ani și asta din cauza alimentației, în primul rând. Nu trebuie să ne facem griji din cauza caloriilor, ele vin la pachet și cu multe fibre, vitamina C. Nu ne vor face probleme, oricât de multe am mânca. Dacă consumăm fructele de pădure de la sursă, este cu atât mai bine.”, mai spune nutriționistul, în cadrul emisiunii.
Pe aceeași temă: Îndulcitorii naturali cu care putem înlocui zahărul: „Are zero calorii. Poate fi folosit ușor și de diabetici”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News