Topul ingredientelor din produsele de machiaj pe care să le eviți dacă ai acnee. Thea Haimovitz: „Fac un fel de peliculă și nu lasă pielea să funcționeze”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Captură video: YouTube/Spectacola

Pentru persoanele cu ten acneic, alegerea produselor de machiaj poate fi o adevărată provocare. Thea Haimovitz a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Spectacola, în care a oferit sfaturi esențiale despre ingredientele pe care trebuie să le evităm pentru a preveni agravarea acneei.

Acneea este o afecțiune comună a pielii, care afectează multe femei și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții lor. Dezechilibrele hormonale, stresul și factorii genetici contribuie adesea la apariția acneei. În această luptă, utilizarea produselor de machiaj potrivite este esențială pentru a evita agravarea problemelor pielii.

Topul ingredientelor din produsele de machiaj pe care să le eviți dacă ai acnee

În exclusivitate pentru Spectacola, specialista Thea Haimovitz ne-a oferit o listă esențială cu ingredientele din produsele de machiaj pe care ar trebui să le evităm dacă avem acnee. Ea subliniază importanța utilizării produselor non-comedogenice și ne oferă sfaturi clare despre ce să căutăm și ce să evităm atunci când ne alegem produsele cosmetice. Uleiul de cocos, untul de cacao și orice produse ce conțin uleiuri trebuie evitate, deoarece pot agrava acneea. De asemenea, ingredientele precum acidul oleic, octil stearat, izopropil palmitat și izopropil miristat sunt de evitat.

„Există așa numitele produse non-comedogenice. Există o listă cu ele, dar o să vorbim un pic de cele care sunt ușor de prins și de înțeles. Uleiul de cocos, untul de cacao, tot ceea ce ar putea să aibă înăuntru ulei nu fac bine la demachiat. Acum depinde și ce fel de acnee ai, cât este de deshidratată pielea. Nu există două tenuri cu acnee la fel și nici produse de demachiat identice. Tot ceea ce ar putea să conțină unt sau ulei trebuie evitat, inclusiv acid oleic, octil stearat, izopropil palmitat, izopropil miristat sunt deja termeni mai sofisticați, chiar trebuie să te pricepi când citești ingredientele.

Dacă scrie că e non-comedogenic și evităm tot felul de uleiuri ar fi foarte bine. Pielea acneică este o piele extrem de îmbâcsită, o piele care nu este funcțională, o piele care este extrem de deshidratată, iar uleiurile astea fac un fel de peliculă și nu lasă pielea să funcționeze”, a spus Thea Haimovitz, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Ai nevoie de mentor pentru a te iniția în Kabbalah? Thea Haimovitz: Trebuie să fii cineva ca Moise, ca Avraam

Alte ingrediente pe care să le eviti dacă ai acnee

Pielea acneică este extrem de sensibilă și necesită o atenție deosebită în alegerea produselor de machiaj și îngrijire. Alegerea produselor corecte poate face o diferență semnificativă în menținerea sănătății pielii și prevenirea agravării acneei. Potrivit Theei Haimovitz, acneea se manifestă prin schimbarea structurii pielii, de aceea trebuie evitate parafina, ceara de albine, petrolatumul și cremele puternic parfumate. Este esențială demachierea corectă înainte de aplicarea machiajului, iar fondul de ten și pudra trebuie să fie non-comedogenice. De asemenea, alcoolul și parabenii trebuie evitate pentru a preveni agravarea acneei.

„Acneea când începe să se instaleze, de obicei, se instalează în primul rând prin schimbarea structurii pielii. Atunci, trebuie evitat tot ce are înăuntru parafină, ceară de albine. În cazul acneei ar trebui să ne gândim bine doar la ceară, dar dacă pielea este sensibilă ar trebui să avem grijă și cu restul produselor apicole. De asemenea, trebuie evitat tot ceea ce ar putea să conține petrolatum sau dacă cremele sunt foarte parfumate și dacă mirosul cremei este foarte puternic.

Înainte de a aplica orice formă de machiaj trebuie să te demachiezi. Degeaba folosim produse de machiaj așa cum se cuvine dacă demachiem sau folosim pentru întreținerea pielii produse care predispun pielea la acnee. Totodată, nu trebuie să folosim produse care au în interior alcool. Fondul de ten și pudra în cazul acneei sunt produse care ar trebuie să fie non-comedogenice. Dar dacă nu știi să le alegi și nu știi să-ți întreții pielea mai bine nu le folosești, decât să le folosești prost. Astăzi există o vânătoare împotriva a tot ceea ce înseamnă parabeni, iar în ceea ce privește acneea este bine să evităm produsele cu parabeni”, a mai precizat Thea Haimovitz, în exclusivitate pentru Spectacola.

Atenție la ingredientele de pe produsele cosmetice! La ce trebuie să fii atent când citești eticheta

În concluzie, este bine ca produsele pe care le folosim să fie cât mai naturale. Potrivit specialistei Thea Haimovitz, pe eticheta produselor trebuie să apară: fără ulei, fără parfum, non-comedogenic și hipoalergenic, în cazul produselor de demachiere. Atenție, dacă pielea este în stare gravă, orice produs de machiaj aplicat pe față poate să înrăutățească situația. Dacă pielea nu este bine întreținută se înfundă și mai mult porii și ne putem trezi cu reacții urâte la nivelul tenului. De asemeneea, când ne demachiam și nu știm ce să folosim, atunci putem irita pielea și mai mult, iar tenul devine sensibil. 

Te-ar putea interesa și: Transpiri și se duce machiajul? Mirela Vescan îți dezvăluie trucul pentru un ten perfect în zilele caniculare

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel