Torsul PISICII și efectele terapeutice asupra omului

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Yerlin Matu
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Yerlin Matu

Torsul pisicii are o multitudine de efecte terapeutice asupra omului, o spun atât cercetătorii, cât și iubitorii de feline.

Torsul pisicii are o multitudine de efecte terapeutice asupra omului, o spun atât cercetătorii, cât și iubitorii de feline. De altfel, dovezile științifice sugerează că torsul este benefic și pentru pisică și pentru proprietarul acesteia, căci torsul are legătura cu frecvența care este folosită în ”terapiile vibraționale”.

Aceasta întărește musculatura, tonifică și remodelează corpul, stimulează circulația și drenajul limfatic, revigorează organismul, accelerează metabolismul și crește densitatea osoasă și mobilitatea articulară. Teoretic, vibrațiile de frecvență joasă emise o pisică ce toarce pot ajuta o persoană să se vindece.

Torsul pisicii produce vibrații cu o intensitate de 20-40 de Hz, care au beneficii medicale pentru multe afecțiuni: reduce stresul, reduce simptomele dispneei (n.r. dificultăți de respirație), reduce presiunea sângelui, întărește oasele - frecvențele cele mai bune sunt între 25-50 Hz, reduce riscul de infarct cu 40%, are efect antiinflamator, vindecă rănile la nivelul mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

Alte studii au arătat faptul că, în familiile în care există pisici, bolile sunt mai rare, iar atunci când apar, se vindecă mai repede. De asemenea, în locuința unde există o pisică, atmosfera este mai calmă, iar relațiile dintre membrii familiei sunt mai armonioase.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

Semne că pisica ta este psihopată

Psihologii au studiat relațiile dintre mii de pisici și stăpânii lor pentru a elabora un chestionar detaliat pe care îl puteți folosi pentru a vă analiza animalul de companie.

Acesta se prezintă sub forma a 46 de afirmații, proprietarii evaluând cât de bine descrie fiecare afirmație animalul lor de companie, potrivit dailymail.co

Exemplele includ: "Pisica mea își chinuiește prada în loc să o ucidă imediat"; "Pisica mea vocalizează tare (de exemplu, miaună, urlă) fără niciun motiv aparent"; 

Rezultatele vor ajuta la măsurarea nivelului de "răutate" al pisicii - trăsături cum ar fi lipsa de empatie și agresivitatea nemiloasă -, "dezinhibiție", care reprezintă probleme de reținere comportamentală, și "îndrăzneală", care este o măsură a dominanței sociale și a nivelului scăzut de frică.

De asemenea, se măsoară nivelul de neprietenie al animalului față de oameni și față de alte animale de companie. 

Denumit CAT-Tri+, acesta este primul instrument disponibil vreodată pentru a măsura psihopatia la pisici, au declarat cercetătorii de la Universitatea Liverpool și de la Universitatea John Moores din Liverpool.

Citește continuarea AICI

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel