Pentru acest desert miraculos ai nevoie doar de 4 ingrediente. Nu are nevoie de cremă, nu ai nevoie de nimic altceva pentru a-l servi, deoarece nu conține făină și rămâne exact atât cât trebuie de umed și savuros.
Iată de ce ai nevoie pentru acest desert absolut minunat:
Ingrediente:
-350 g ciocolată neagră
-350 ml smântână pentru frișcă
-6 ouă
-150 g zahăr
-un praf sare
Mod de preparare: Se toacă ciocolata neagră mărunt și se pune într-un castron încăpător. Peste ea, se pune smântâna clocotită și lasă compoziția să stea 2-3 minute. Se amestecă smântâna cu ciocolata până ce obții o glazura fina, apoi las-o deoparte. Se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul pentru cel puțin 7-8 minute cu mixerul, sau până când și-au mărit de 2-3 ori volumul și s-au deschis mult la culoare. Se încorporează ouăle bătute cu zahărul în glazura de ciocolată, folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Se pregătește tava pentru tort, de 26 cm, cu pereți detașabili: se așează foaia de copt de jur împrejur, pe peretele tăvii și pe fundul acesteia. După ce se așează foaia de copt și o prindem bine, se învelește fundul tăvii de tort în folie de aluminiu, până la jumătate din înălțimea peretelui. Se toarnă compoziția de tort de ciocolată fără făină în tavă și se dă la cuptor în baie de apă (evident, într-o altă tavă), pentru 60 de minute la 150 grade.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News