Tortul de morcovi și nuci este extrem de gustos și se prepară foarte ușor.
INGREDIENTE:
Pentru cremă:
200 g zahăr pudră
5 ml vanilie
125 g unt
450 g cremă de brânză
Pentru blat:
100 g scorţişoară
180 g ananas din compot
1/2 lingurita sare
1 plic bicarbonat
750 g făină
10 ml esență de vanilie
3 ouă
1 lingurita suc de lămâie
250 ml smântână 3
50 g zahăr
180 g unt
250 g miez de nucă
250 g morcovi
Pentru decor:
200 g miez de nucă
Pentru tavă:
unt şi făină
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat, se mixează untul cu zahărul şi, când se transformă într-o cremă deschisă la culoare, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Tot amestecând se pune şi vanilia. Separat, se amestecă făina, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu lingura de lemn se adaugă amestecul acesta uscat peste crema de unt şi ouă, alternativ cu smântâna şi sucul de lămâie strecurat. Se adaugă ananasul tăiat mai mic, morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici (la robot e mai rapid) şi nucile mărunţite. Se amestecă cu delicateţe. Două forme de tort se ung cu unt şi se tapetează cu făină, după care aluatul obţinut se repartizează în cele două forme. Se egalizează pentru a obţine blaturi drepte şi se coc pentru 45 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în totalitate şi se taie fiecare blat în două, obţinându-se patru blaturi mai subţiri.
Pentru cremă, la mixer se amestecă brânza cu untul, vanilia şi zahărul. Se continuă mixarea după ce se pune zahărul pentru că acesta va transforma crema într-una asemănătoare spumei de bezele. Apoi, nuca pentru decor se mărunţeşte, se pune în tava de aragaz şi se lasă să se prăjească, mai mult sau mai puţin, după gust. Atenţie, să nu se ardă, se prăjeşte la foc mic.
Pentru montarea prăjiturii, pe un platou se aşază alternativ cele patru blaturi cu crema, având grijă să se păstreze cremă şi pentru ultimul strat. Se presară nuca prăjită şi se lasă la rece de pe o zi pe alta.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News