Tort de morcovi și nuci. Cea mai gustoasă rețetă

Data publicării:
Tort de morcovi și nuci, sursa pixabay/ autor Rawan Cake
Descriere foto: Tort de morcovi și nuci, sursa pixabay/ autor Rawan Cake

Tortul de morcovi și nuci este extrem de gustos și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE: 

Pentru cremă: 

200 g zahăr pudră 

5 ml vanilie 

125 g unt 

450 g cremă de brânză

Pentru blat: 

100 g scorţişoară 

180 g ananas din compot 

1/2 lingurita sare

 1 plic bicarbonat 

750 g făină 

10 ml esență de vanilie 

3 ouă 

1 lingurita suc de lămâie

 250 ml smântână 3

50 g zahăr 

180 g unt 

250 g miez de nucă 

250 g morcovi

Pentru decor: 

200 g miez de nucă

Pentru tavă: 

unt şi făină

MOD DE PREPARARE:  

Pentru blat, se mixează untul cu zahărul şi, când se transformă într-o cremă deschisă la culoare, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Tot amestecând se pune şi vanilia. Separat, se amestecă făina, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu lingura de lemn se adaugă amestecul acesta uscat peste crema de unt şi ouă, alternativ cu smântâna şi sucul de lămâie strecurat. Se adaugă ananasul tăiat mai mic, morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici (la robot e mai rapid) şi nucile mărunţite. Se amestecă cu delicateţe. Două forme de tort se ung cu unt şi se tapetează cu făină, după care aluatul obţinut se repartizează în cele două forme. Se egalizează pentru a obţine blaturi drepte şi se coc pentru 45 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în totalitate şi se taie fiecare blat în două, obţinându-se patru blaturi mai subţiri.

Pentru cremă, la mixer se amestecă brânza cu untul, vanilia şi zahărul. Se continuă mixarea după ce se pune zahărul pentru că acesta va transforma crema într-una asemănătoare spumei de bezele. Apoi, nuca pentru decor se mărunţeşte, se pune în tava de aragaz şi se lasă să se prăjească, mai mult sau mai puţin, după gust. Atenţie, să nu se ardă, se prăjeşte la foc mic.

Pentru montarea prăjiturii, pe un platou se aşază alternativ cele patru blaturi cu crema, având grijă să se păstreze cremă şi pentru ultimul strat. Se presară nuca prăjită şi se lasă la rece de pe o zi pe alta.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel