Oana Pellea se arată indignată de modul în care autoritățile au gestionat situația descoperită în mai multe azile din Voluntari.
“Nimeni nu știe si nu știa nimic despre bătrânii torturați in azilul morții”…
Nimeni nu are nici o responsabilitate si nici o vină!
De la Presedinte la Prim Ministru, la Ministrul Familiei, Ministerul Sănătătii, etc …TOTI sunt indignați …și cer măsuri drastice…Nimeni nu pronunță niciun nume. Nimeni nu demite pe nimeni.
Nimeni nu e vinovat.
Iși aruncă pisica unul altuia. De la Minister la Minister, de la om la om, de la funcție la funcție, de la Partid la Partid.
Ca si cum are importanță din ce Partid faci parte când esti definit de iresponsabilitate, minciună, interese meschine, mafie, etc.
Nu mă interesează din ce Partid face parte un vinovat care este dovedit cu probe! El rămâne vinovat, indiferent din ce partid face parte si trebuie tratat, judecat ca atare.
Cei vinovați se dau victime!
Victimele devin dosare…clasate in curând.
Vinovații n au nume.
Victimele sunt doar cifre.
I-as intreba pe toți dacă știu cum arată si ce miros are o escară…mi-e teamă insa ca imi vor da un număr de dosar, imi vor cita un articol de lege si imi vor raspunde ca vor lua toate măsurile necesare ca așa ceva să nu se mai repete…
Intre timp..rănile dor, escarele mănânca carnea până la os si medicii se luptă sa salveze ce se mai poate salva…
Intre timp caravana trece si câinii latră. Noi suntem câinii iar caravana mi-e teamă ca trece peste viețile noastre…”, a transmis Oana Pellea pe rețelele de socializare.
Procurorii DIICOT au solicitat săptămâna Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a 24 de persoane implicate în exploatarea bătrânilor cu dizabilităţi din trei azile din localitatea Voluntari.
Tribunalul a fost de acord doar în cazul a patru dintre ei, restul fiind plasaţi în arest la domiciliu (11) şi control judiciar (6), iar trei vor fi cercetaţi în stare de libertate.
Potrivit DIICOT, cei 24 de inculpaţi sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, fals în declaraţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi delapidare.
Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, săptămâna trecută, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.
Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.
De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News