Dacă și tu te-ai gândit cel puțin o dată să-ți continui studiile la UNATC, mai jos vei regăsi informații prețioase despre această instituție, chiar de la rectorul facultății, Liviu Lucaci.
Liviu Lucaci, rector UNATC, a fost invitat în cadrul emisiunii Întâlnire cu arta, realizată la Spectacola și DC News, unde ne-a dezvăluit ce trebuie să știe tinerii care își propun în luna septembrie să dea admiterea aici. Nu este un loc destinat doar pentru învățare, ci și pentru autocunoaștere, ne spune acesta, care dezvăluie faptul că la UNATC greșeala face parte din procesul pedagogic, astfel încât nicio ideea sau părere nu trebuie să fie ținută ascunsă.
„Tinerii care vin aici trebuie să știe că intră într-o lume puțin altfel, în care poate ce li s-a spus de acasă sau în liceu că nu au voie să facă, la noi sunt îndemnați. Asta nu înseamnă haos, ci niște reguli noi, iar regulile acestea îi îndeamnă pe tineri să se exprime pe ei înșiși, să afle cine sunt și să îndrăznească. La noi, greșeala face parte din procesul pedagogic. Ești îndemnat să încerci, deci să greșești. În felul ăsta afli cine ești, îți găsești parteneri în lume, pentru că lucrăm cu diferiți parteneri. Deci pregătirea principală este curajul pentru a da la UNATC.”, a declarat Liviu Lucaci, Rector UNATC, în cadrul emisiunii.
Cine asociază UNATC-ul doar cu teatrul sau filmul, trebuie să afle că facultatea mai are disponibile multe alte meserii. De la scenografie, regie de film, până la domeniile care se ocupă de imagine, sunet sau de animația digitală, cu toate acestea te vei întâlni aici, spune Liviu Lucaci.
„Noi avem multe meserii artistice pentru care pregătim studenți. Arta actorului, regie de teatru, coregrafie, păpuși marionete, regie de film, studii teatrale, scenografie, imagine de film, multimedia, unde intră sunet și imagine, animație digitală, scenaristică, filmologie, scriere dramatică, sunt multe meserii artistice. Acești oameni sunt în aceeași clădire, deci vor crea echipe artistice, se vor cunoaște.”, ne mai dezvăluie Liviu Lucaci.
Totuși, chiar dacă departamentele sunt diferite, studenții se vor întâlni adesea la diferite cursuri, proiecte, lucru care nu trebuie să-i mire pe cei care vin aici. Meseriile acestea necesită și în viața reală o echipă, iar acest lucru încearcă să-l implementeze profesorii încă din facultate.
„La teatru avem 4 ani, iar la film 3, urmând apoi masteratul pentru cine își dorește. La teatru, avem anumite cursuri comune, iar studenții de la diverse departamente se întâlnesc, încep să lucreze unii cu alții, să se cunoască, apoi urmând să se specializeze. Deci avem cursuri la facultatea de film care sunt comune, până la un punct, ca să formeze echipe, filmul se face în echipă. Sunt toate meserii care necesită o echipă.”, a continuat el.
Urmărește întreaga emisiune aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News