Tot ce trebuie să știi despre cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Prognoza ANM

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 26 august - 23 septembrie 2024.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul țării, în următoarele patru săptămâni. Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, arată prognoza ANM. 

Prognoza pentru 26 august - 2 septembrie 2024



Prin urmare, în săptămâna 26 august - 2 septembrie 2024, temperatura medie a aerului va avea avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii Românii, mai ales în regiunile vestice. Precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, excepție făcând extremitatea de sud-est a teritoriului, acolo unde se estimează a fi uşor excedentare.

Prognoza 2 - 9 septembrie 2024



În săptămâna 2 - 9 septembrie 2024, temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale în toate regiunile, iar regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor.

 

Prognoza pentru perioada 9 - 16 septembrie



Estimările meteorologice pentru perioada 9 - 16 septembrie indică faptul că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil uşor deficitare în cele sud-vestice.

Prognoza pentru 16 - 23 septembrie 2024



În ultima săptămână de prognoză - 16 - 23 septembrie 2024 - mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale pentru acest interval în toată ţara. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza 26 august - 23 septembrie 2024



Estimările meteorologice pentru perioada 26 august - 23 septembrie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF. Media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2004 - 2023.

ANM subliniază faptul că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, scrie Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel