Toți am greșit până acum! Ce trebuie să știi atunci când îți alegi periuța de dinți: „De multe ori credeam că...”

Data publicării:
dr mihail foto: youtube/dr mihail
Descriere foto: dr mihail foto: youtube/dr mihail

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit recent un aspect important legat de alegerea periuței de dinți, demontând un mit comun. 

Alegerea periuței de dinți poate părea o sarcină simplă, dar conform specialiștilor, mulți dintre noi facem greșeli importante atunci când optăm pentru un anumit tip de periuță. Medicul Mihail Pautov a adus recent în discuție o concepție greșită pe care mulți o avem legată de acest subiect. Potrivit acestuia, un număr considerabil de persoane cred în mod eronat că perii duri sunt mai eficienți în îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului. Această convingere de senzație de curățare intensă oferită de perii duri, poate fi de fapt dăunătoare pentru sănătatea orală.

Te-ar putea interesa și: Cum ne protejăm de alergiile solare. Medicul Mihail Pautov: „Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn”

Toți am greșit până acum! Ce trebuie să știi atunci când îți alegi periuța de dinți: „De multe ori credeam că...”

Medicul Mihail Pautov a subliniat că utilizarea periuțelor de dinți cu perii moi este esențială pentru a evita problemele gingivale și deteriorarea smalțului dentar. 

„Trebuie să folosești o periuță de dinți cu perii moi pentru a evita iritarea gingiilor. Perii moi sunt suficient de blânzi pentru gingii, dar eficienți în îndepărtarea plăcii bacteriene. De multe ori credeam că perii trebuie să fie duri, ca să dea jos placa bacteriană. Acest lucru nu este necesar”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Mit sau realitate? Medicul Mihail Pautov a dezvăluit dacă răceala poate fi cauzată de aerul condiționat

„Perii moi sunt suficienți pentru a peria dinții și pentru a-i curăța”

Medicul Mihail Pautov a explicat că perii moi sunt suficienți pentru a curăța eficient dinții și pentru a îndepărta placa bacteriană, fără a provoca leziuni gingivale. În schimb, perii duri pot zgâria suprafața dinților și irita gingiile, ceea ce poate contribui la recesiunea gingivală și la sensibilitatea dentară.

„Perii moi sunt suficienți pentru a peria dinții și pentru a-i curăța, dar perii moi te asigură că nu o să-ți lezezi gingia, altfel, dacă o să îți iei o periută cu peri duri ceea ce o să faci este să zgârii dinții și să-ți lezezi gingiile”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: E bine sau nu să folosim apa de gură? Medicul Mihail Pautov: „Eu nu obișnuiesc să utilizez”

Te-ar putea interesa și: Cum să slăbești 20 de kilograme în doar 6 luni. Cori Grămescu dezvăluie pașii pe care trebuie să-i faci: „Îți vor aduce cea mai mare parte din rezultatele dorite”

Această informație vine ca un avertisment pentru cei care, dn dorința de a menține o igienă orală impecabilă, aleg periuțe de dinți cu perii duri, crezând că acestea sunt mai eficiente. În realitate, utilizarea periuțelor cu perii moi este, de fapt, recomandată de specialiști pentru o îngrijire orală corectă și sănătoasă.

Te-ar putea interesa și: De ce ar trebui să facem duș cu apă rece dimineața? Medicul Mihail Pautov: „Încercați măcar o săptămână”

Te-ar putea interesa și: Prânzul preferat al nutriționistei Carmen Brumă. Vedeta a dezvăluit ce mănâncă pentru a se menține în formă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel