O alergie alimentară este o reacție a sistemului imunitar care apare după consumul unui anumit produs.
Tratamentul pentru majoritatea alergiilor alimentare implică evitarea alimentelor și tratamentul antihistaminic. Alergiile alimentare afectează aproximativ 6-8% dintre copiii cu vârsta sub 3 ani și aproximativ 3-4% dintre adulți, potrivit Mayo Clinic.
Căpșune
Cele mai întâlnite simptome la alergia la căpşuni sunt cele orale, manifestate prin senzaţie de mâncărime şi furnicături în interiorul sau în jurul gurii.
O dietă sănătoasă te poate ajuta să scapi de anxietate și depresie. Ce spun cercetătorii /Studiu
Kiwi
La fel ca și căpșunile, fructele de kiwi conțin un alergen similar polenului de mesteacăn. La adulți, simptomele unei alergii la kiwi sunt ușoare, dar la copii poate fi mai severă. Persoanele alergice la kiwi ar trebui să evite fructele crude, dar și sucul.
Banane
Alergiile la banane nu sunt foarte frecvente. Unii oameni se confruntă cu o intoleranță la proteinele din banane și nu cu o reacție alergică. Persoanele care sunt alergice la banane pot fi, de asemenea, alergice la kiwi și avocado datorită proteinei prezentă în toate aceste fructe.
Dieta cu fructe de mare. Benefică pentru organism
Citrice
Alergiile la citrice sunt de obicei rare și prezintă simptome ușoare. De obicei, simptomele includ ulcere la nivelul gurii și apariția unei erupții cutanate. Persoanelor care fac alergie alimentară la citrice li se recomandă să evite ananasul, portocalele, prunele și lămâile. Sucurile de fructe ar trebui, de asemenea, evitate.
Roșii
O reacție alergică la roșii poate provoca furnicături la nivelul buzelor sau chiar în teriorul gurii și o erupție roșie, însoțită de mâncărime. Persoanele alergice la roșii pot fi, de asemenea, alergice la cartofi, ardei și vinete. Mulți oameni care sunt alergici la roșii nu pot tolera proteina IgE din roșiile crude, dar pot tolera roșiile fierte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News