Monica Tatoiu a fost invitată la emisiunea „Povești de Film", cu Mara Bănică, unde a vorbit despre afecțiunea cu care a fost diagnosticată la vârsta de 24 de ani.
Endometrioza denumită și „cancerul care nu ucide” este o afecțiune în care țesutul similar endometrului, care acoperă interiorul uterului, crește în afara acestuia. Acest țesut poate fi găsit în diverse zone din jurul uterului, cum ar fi pe ovare, pe trompele uterine, pe vezică sau pe alte organe din pelvis.
Monica Tatoiu a dezvăluit că a descoperit această problemă la 24 de ani și încă se confruntă cu ea.
„Ați avut un cancer, în două rânduri.”, a spus Mara Bănică.
„E tot acolo, la endometru.", a spus Monica Tatoiu.
„Sunt foarte multe femei în România care au fie endometrioză, fie alte probleme.", a spus Mara Bănică.
„Eu de asta nici nu am putut să fac copii. De la 24 de ani am aflat.”, a spus Monica Tatoiu.
„Am întâlnit foarte multe femeie, tinere sau trecute de 35, cu probleme mari de tot la endometru.”, a spus Mara Bănică.
„E foarte răspândit. Eu aveam și uter retrovers și problema asta la endometru care s-a declanșat la 24 de ani, apoi s-a retractat în momentul când am născut. Deci 5 ani după ce am născut, după care, pe bază de stres probabil, a revenit.
Când ești tânăr poți să mori în 6 luni. Am avut prieteni. Cu cât ești mai tânăr, cu atât cancerul se răspândește.”, a spus Monica Tatoiu.
Printre simptomele comune ale endometriozei se numără durerile pelvine severe, durerile menstruale intense (dismenoree), durerile în timpul actului sexual, sângerările abundente în timpul menstruației sau intermenstrual, infertilitatea și alte simptome digestive sau urinare asociate cu localizarea endometriozei.
Cauza exactă a endometriozei nu este pe deplin înțeleasă, dar există mai multe teorii, cum ar fi menstruația retrogradă (fluxul menstrual care intră în trompele uterine și ajunge în cavitatea abdominală), probleme genetice, dezechilibre hormonale și probleme imunitare.
Tratamentul pentru endometrioză poate include medicamente pentru controlul durerii, contraceptive hormonale pentru gestionarea simptomelor, terapie hormonală, intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea țesutului endometriozic sau, în unele cazuri, histerectomie (îndepărtarea uterului).
VEZI ȘI: N-o să-ți vină să crezi cât alcool consumă zilnic Monica Tatoiu: Nu vă imaginați că sunt vreo bețivă. Măcar nu beau bere / video:
VEZI ȘI: Cu câți bărbați s-a iubit Monica Tatoiu? Cum ajungea la punctul culminant când făcea dragoste? Dezvăluiri incendiare:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News