Totul despre scolioză. Mihaela Proicea, despre sportul care poate reduce boala: Mult mai valoros decât înotul

Data publicării:
FOTO: Freepik @stefamerpik
EXCLUSIV
Descriere foto: FOTO: Freepik @stefamerpik

Mihaela Proicea a vorbit despre cel mai bun sport pentru copii, sport care ar putea preveni apariția scoliozei, o boală cu impact asupra adulților.

”Dacă ești la început, nu neapărat trebuie să mergi pe căile bătute. Încearcă să te diferențiezi. Succesul constă în diferențiere. Întotdeauna am fost primii pe piață care am făcut hernia de disc fără operație și acum mă canalizez foarte mult pe scolioza la adulți, la cei pe care nimeni nu îi mai bagă în seamă și care au niște dureri extraordinare, pentru că aceste scolioze netratate la timpul lor, în adolescență, părinții nu sunt atenți ce se întâmplă cu copiii, au niște scolioze dezvoltate, mai ales în zilele noastre, pentru că cei mici nu fac sport”, a explicat Mihaela Proicea, fondator şi manager al clinicilor Bio Ortoclinic, în emisiunea Mi-Th Influencer de la Spectacola, DC News șui DC News TV.

Care este cel mai bun sport pentru copii

Potrivit Mihaelei Proicea, cel mai bun sport pentru copii, și care în vremurile dinainte de 1989 era practicat de cea mai mare parte dintre aceștia, este cățăratul.

”Cel mai bun sport pentru copii, ca să țină minte părinții, și care este integrativ, de mici, este cățăratul. Acesta este mult mai valoros decât înotul, pentru că nu toată lumea știe să înoate, nu toată lumea are bani pentru sala de sport. Duceți-vă copiii la cățărat. Eu, dacă fi după mine, dar am putea face un demers în cadrul CONAF (n.r. Confederația Națională pentru Antreprenoriatul Feminin), pași mici, dar importanți, pentru tot ceea ce înseamnă antreprenoriat în România și pentru sănătate, în special, este de a introduce în toate grădinițele și în școlile primare, când coloana este în formare, este de a face cu cei mici cățărat. Cățăratul este atât de important la sport, mai ales pentru copii. Scolioza debutează între 7 și 12 ani, când le cresc măselele de minte”, a mai spus Mihaela Proicea.

FOTO: Freepik @usmanstpk

Școala medicală care poate deveni un exemplu și pentru România

Potrivit Mihaelei Proicea, care este și vicepreședinte al Patronatului Antreprenorilor din domeniul medical, școala medicală franceză ar trebui să fie un exemplu de bună practică pentru România, având în vedere faptul că aceasta investește foarte mult în cercetarea medicală și în prevenția primară.

”Eu consider că școala medicală franceză este una dintre cele mai puternice școli, pentru că în cercetare s-au investit foarte mulți bani. Cred că Franța este țara cu cei mai mulți bani băgați în cercetarea medicală și se va vedea în sănătatea publică, pentru că ei știu că băgând bani în cercetare și având o sănătate primară bună vor avea niște adulți sănătoși și astfel ei nu vor mai fi nevoiți să vină cu bani foarte mulți când deja nu se mai pot face foarte multe lucruri. 

De exemplu, în România, din cauza asta, că nu s-a făcut prevenție primară se ajung la sume enorme în oncologie. Suntem pe locul întâi la mortalitate în infarct miocardic, în atacuri cerebrale. Suntem pe primul loc la mortalitate, dar de ce? Pentru că nu ne ducem la medic. De ce nu ne ducem la medic? Pentru că sunt spitalele cum sunt”, a subliniat Mihaela Proicea.

Mai multe în video:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel