Transpiri și se duce machiajul? Mirela Vescan îți dezvăluie trucul pentru un ten perfect în zilele caniculare

Data publicării:
Captură foto: Instagram/Mirela Vescan
EXCLUSIV
Descriere foto: Captură foto: Instagram/Mirela Vescan

Mirela Vescan, unul dintre cei mai renumiți make-up artiști din România, îți dezvăluie tot ce trebuie să știi despre machiaj în această perioadă căluroasă, care îți poate da bătăi de cap, din cauza transpirației sau a excesului de sebum.

Mirela Vescan este unul dintre cei mai cunoscuți, buni și respectați make-up artiști din România, având o experiență de mai bine de 30 de ani în acest domeniu și un portofoliu vast de premii și merite dobândite în întreaga sa carieră. Astfel, iată cum celebrul make-up artist te învață să ai un machiaj perfect pe tot parcursul verii. A împărtășit toate secretele pentru Spectacola.ro!

 

Mirela Vescan, trucul care îți păstrează machiajul perfect întreaga zi

 

 

Toate femeile vor ca machiajul lor să rămână intact pe față, însă venirea anotimpului cald le dă mai multe bătăi de cap, pentru că, din cauza transpirației, machiajul nu mai rezistă atât de mult precum o făcea pe timpul iernii. Astfel, pentru a ști să facem alegerea corectă, am stat de vorbă cu Mirela Vescan, care ne învață ce produse trebuie să folosim în anotimpul călduros:

 

,,Loțiunea de fixare este esențială vara, aplicată înainte și după fondul de ten. Înainte să fie aplicat fondul de ten, se pulverizează loțiunea de fixare, apoi fondul de ten și, din nou, se pulverizează pe burețelul de make-up loțiunea de fixare și se tapotează pe întreg tenul. Niciodată, dar niciodată, nu se aplică loțiunea de fixare peste pudră, pentru că i se anulează efectul de sigilare”, a explicat celebrul make-ul artist Mirela Vescan.

,,De asemenea, pentru a avea un machiaj cât mai rezistent pe timpul verii, este important să folosiți primer, o bază de machiaj. Eu, de exemplu, folosesc un primer cu filtru vara, corean, făcut din plante, care ajută și el la rezistența machiajului.”, a adăugat Mirela Vescan.

Mirela Vescan a oferit și sfaturi pentru a-ți alege un fond de ten corect în perioada călduroasă, care să nu îți încarce tenul și mai tare:

,,Fondul de ten trebuie să fie hidratant, cu textură lejeră, fluidă și mai ales cu filtru de protecție solară și mineral. În plus, trebuie să fie destinat tuturor tipurilor de ten și da, există acest tip de fond de ten.”, a dezvăluit celebrul mek-up artist.

 

Mirela Vescan ne învață cum să controlăm transpirația și excesul de sebum pe timpul verii

 

Machiajul pe care îl purtăm vorbește despre noi, despre personalitatea noastră, despre gusturile noastre, motiv pentru care trebuie să îi acordăm o atenție mai mare. Un aspect mai important decât cel estetic este să ne alegem produsele de make-up potrivite tenului nostru, compatibile cu anotimpul în care ne aflăm și să acordăm o atenție acerbă și nevoilor tenului nostru.

Din cauza căldurii excesive, transpirația își face apariția și poate distruge machiajul la care te-ai chinuit toată dimineața. Astfel, Mirela Vescan îți sare în ajutor:

 

,,De reținut, pentru că adesea se face această confuzie, transpirația nu-i sebum, sebumul este grăsimea, iar transpirația este apa. Dacă este sebum trebuie folosit un primer special pe zona de sebum, care echilibrează secrețiile, iar, în rest, un primer normal. Dacă baza de machiaj este bine făcută, aceasta tot nu poate bloca eliminarea apei, însă, cu ajutorul unui șervețel, se poate tapota fața și fondul de ten rămâne pe față.”, a explicat celebrul make-up artist.

,,În cazul excesului de sebum, acesta este foarte greu de controlat, dar este binevenit dacă fața este activă. Excesul de sebum, totuși, îl putem controla cu produse matifiante, dar lejere, pentru că nu e bine să blocăm sebumul, mai ales într-un sezon călduros, în care se poartă fața lucioasă în exces.”. a adăugat Mirela Vescan pentru Spectacola.ro.

Cât de importantă este protecția solară

 

Un alt aspect important este protecția solară. Vara iubim soarele și bronzul, însă, în același timp, suntem datori tenului să îi oferim o îngrijire cât mai atentă pentru a-l menține sănătos. Cunoscutul make-up artist, Mirela Vescan, ne explică cum ar trebui să ne protejăm tenul în această vară:

,,Eu folosesc protecție solară, cu filtru 50+, corean, care este compatibil tuturor fondurilor de ten pe care le utilizez. Eu amestec fondul de ten cu protecția solară și le aplic pe față, iar așa îmi protejez tenul. De asemenea, recomand produsele coreene, pentru că ei au o tehnologie mai avansată și știu să selecteze din plante partea activă și produsele sunt făcute în mare procent din plante și văd beneficiile lor pe ten.”, a explicat Mirela Vescan în exclusivitate pentru Spectacola.ro.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Oriana Popescu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel