Trei alimente de folos în ateroscleroză. Carmen Brumă: „Are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora”

Data publicării:
Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram
Descriere foto: Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit trei alimente de folos în ateroscleroză.

Ateroscleroza este o afecțiune caracterizată prin îngroșarea și întărirea arterelor din cauza acumulării plăcii pe pereții acestora. Placa este formată din lipide (grăsimi), colesterol, calciu, și alte substanțe din sânge. Aceasta poate duce la o serie de probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Carmen Brumă a prezentat pe pagina sa de Instagram trei alimente de folos în ateroscleroză.

Peștele gras

Macrou, hering, scrumbie - Peștele gras este bogat în Omega 3, un acid gras cu proprietăți antiinflamatorii care contribuie la scăderea nivelului de LDL colesterol și la relaxarea arterelor.

„1. Peștele gras: macrou, hering, scrumbie pentru conținutul de Omega 3 care are rol antiinflamator, contribuie la scăderea LDL colesterol și relaxează arterele”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

Legumele cu boabe

Soia, mazăre, năut, fasole - aceste legume sunt surse excelente de vitamina B, care ajută la scăderea homocisteinei, un factor de risc în bolile cardiovasculare. Ele conțin, de asemenea, cumarine, substanțe care fluidifică sângele. În plus, boabele de soia fermentate controlat de bacteria Bacillus Subtilis conțin o enzimă benefică, Natokinaza, care are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora, reducând semnificativ riscurile asociate bolilor cardiovasculare.

„2. Legumele cu boabe: soia, mazăre, năut, fasole conțin vitamina B care scad homocisteina, factor de risc în bolile cardiovasculare, și cumarine, substanțe care fluidifică sângele. În plus, boabele de soia fermentate controlat de către bacteria Bacillus Subtilis conțin o enzimă benefică, Natokinaza, care are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora, reducând astfel semnificativ riscurile asociate bolilor cardiovasculare. Natokinaza se găsește în preparatul japonez nato, care se mănâncă de mii de ani în Japonia dar și în suplimente alimentare”, a precizat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Soluțiile miraculoase care distrug pietrele la rinichi. Carmen Brumă „Iată ce poate fi de ajutor”

Te-ar putea interesa și: Trei măsuri de ajutor pentru ficatul gras. Carmen Brumă: „Afectează aproximativ 25% din populația adultă, inclusiv tinerii”

Lactatele fermentate

Lactatele fermentate sunt bogate în vitamina K2, care ajută la asimilarea completă a calciului în oase și previne calcifierea arterelor. Aceasta contribuie la menținerea elasticității arterelor și la reducerea riscului de ateroscleroză.

„3.  Lactatele fermentate pentru conținutul de K2 care ajută la asimilarea completă a calciului în oase și previne calcifierea arterelor!”, a adăugat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Top trei ingrediente care mențin pielea sănătoasă pe timpul verii. Carmen Brumă ne sare în ajutor

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel