Trei măsuri de ajutor dacă suferi de rezistență la insulină. Carmen Brumă: „Au efecte dovedite în scăderea glicemiei”

Data publicării:
Agerpres
Descriere foto: Agerpres

Carmen Brumă a dezvăluit trei măsuri de ajutor dacă ai rezistență la insulină.

Carmen Brumă a oferit recent câteva sfaturi pe pagina sa de Instagram pentru persoanele care se confruntă cu rezistența la insulină.

1. Crește masa musculară

Ea a subliniat importanța creșterii masei musculare, deoarece mușchii sunt unul dintre principalele țesuturi consumatoare de glucoză. Pentru a realiza acest lucru, Carmen recomandă exercițiile cu greutăți, consumul de proteine la fiecare masă și asigurarea unui somn de cel puțin 8 ore pe noapte.

„1. Crește masa musculară. Mușchii reprezintă unul dintre principalele țesuturi consumatoare de glucoză, iar o masă musculară scăzută este adesea asociată cu o stare de inflamație cronică în corp, care este un factor de risc pentru rezistența la insulină. Fă exerciții cu greutăți, mănâncă proteine la fiecare masă și dormi minimum 8 ore/noapte”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

2. Suplimente alimentare

De asemenea, specialista a menționat beneficiile suplimentelor alimentare, cum ar fi berberina de 500 mg și oțetul din cidru de mere 100% natural, cu dublă standardizare. Acestea pot ajuta la scăderea glicemiei, reducerea rezistenței la insulină, prevenirea diabetului de tip 2 și îmbunătățirea digestiei.

„2. Suplimente alimentare. Berberina de 500 mg și oțetul din cidru de mere 100% natural cu dublă standardizare au efecte dovedite în scăderea glicemiei, reducerea rezistenței la insulină, prevenirea diabetului de tip 2 și îmbunătățirea digestiei”, a precizat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Trei alimente de folos în ateroscleroză. Carmen Brumă: „Are capacitatea de a dizolva cheagurile și de a preveni formarea altora”

3. Redu consumul de zahăr

Nu în ultimul rând, Carmen Brumă recomandă, de asemenea, reducerea consumului de zahăr și creșterea aportului de fibre. Ea subliniază importanța combinării carbohidraților cu fibre, proteine și grăsimi la fiecare masă, pentru a modera impactul acestora asupra nivelului glicemiei.

„3. Redu consumul de zahăr. Mărește consumul de fibre și nu mânca disociat! Asociază întotdeauna carbohidrații cu fibre, proteine și grăsimi, astfel încât impactul lor asupra glicemiei să fie cât mai moderat”, a mai spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.

Te-ar putea interesa și: Cea mai bună salată de vară. Rețetă delicioasă oferită de Carmen Brumă: „Combinația este senzațională!”

Te-ar putea interesa și: Ce să mănânci și să bei pe timp de caniculă. Carmen Brumă a dezvăluit 4 sfaturi alimentare: „Optează pentru această variantă!”

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel