Trei măsuri de ajutor pentru ficatul gras. Carmen Brumă: „Afectează aproximativ 25% din populația adultă, inclusiv tinerii”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Ficatul gras sau steatoza hepatică non-alcoolică este o boală care afectează aproximativ 25% din populația adultă, inclusiv persoane tinere, cu un stil de viață nesănătos. Carmen Brumă a dezvăluit trei măsuri de ajutor pentru ficatul gras.

Ficatul gras, cunoscut și sub numele de steatoză hepatică, este o afecțiune în care se acumulează excesiv grăsime în celulele hepatice. Poate fi cauzat de mai mulți factori, inclusiv consumul excesiv de alcool, obezitatea, diabetul sau nivelurile ridicate de grăsimi în sânge. Ficatul gras este adesea asimptomatic sau produce simptome minime, dar în unele cazuri poate duce la complicații serioase. Carmen Brumă a dezvăluit trei măsuri de ajutor dacă ai ficat gras.

„Ficatul gras sau steatoza hepatică non-alcoolică este o boală tăcută, fără simptome specifice care afectează aproximativ 25% din populația adultă, inclusiv persoane tinere, cu un stil de viață nesănătos”, a spus Carmen Brumă în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Planta minune care vindecă ficatul. Lidia Fecioru: „Pentru cei care au probleme mari”

Trei măsuri de ajutor dacă ai ficat gras

Adoptarea unei diete sănătoase

Carmen Brumă recomandă o dietă echilibrată, bazată pe carne slabă, pește, ouă, lactate, legume și semințe. Pierderea chiar și a câtorva kilograme poate avea un impact semnificativ asupra sănătății ficatului.

Extracte de plante

Extractele de plante precum piccrohiza kurro, cicoare, păpădie și triphala au capacitatea de a stimula acțiunea enzimelor responsabile de metabolizarea grăsimilor, contribuind la eliminarea toxinelor și la regenerarea ficatului.

Evitarea factorilor dăunători

Carmen Brumă subliniază importanța reducerii consumului de alcool, prăjeli, grăsimi hidrogenate și sirop de glucoză și fructoză, deoarece acestea pot agrava afecțiunea ficatului gras.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

„Iată trei măsuri de ajutor dacă ai ficat gras:

1. Încearcă să slăbești adoptând o dietă bazată pe carne slabă, pește, ouă, lactate, legume, semințe. Chiar și câteva kilograme date jos vor înseamna o îmbunătățire a stării ficatului tău.

2. Extracte de plante precum: piccrohiza kurro, cicoare, păpădie, triphala stimulează acțiunea enzimelor responsabile de metabolizarea grăsimilor. Ajută la eliminarea toxinelor și la regenerarea ficatului.

3. Dacă vrei să îți ajuți ficatul dă-i mai puțin de procesat și elimină ce-l afectează: alcoolul, prăjelile, grăsimile hidrogenate și siropul de glucoză, fructoză”, a spus Carmen Brumă în mediul online.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Ceaiul minune care face bine la digestie și curăţă ficatul

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” care este ceaiul care curăţă ficatul şi face bine la digestie.

„Acest leac este pentru o protecție a ficatului, pentru că avem de foarte multe ori o steatoză hepatică (n.r. ficat gras) sau sunt multe persoane care au probleme destul de mari cu ficatul. Mai sunt alţii care au avut hepatită pe care au dus-o pe picioare și încă au virusul hepatitei.

Iată cum se face elixirul pentru curățarea ficatului și a digestiei în sine. Se ia o jumătate de kilogram de prune uscate, se spală bine, se pun doi litri de apă și se fierb la foc încet 40 de minute. După ce a fiert, scoatem prunele de acolo și adăugăm în apă cam 100 de grame de tinctură de măceșe și le mai dăm o dată într-un foc. Apoi, le lăsăm așa cinci ore. După aceea, punem lichidul într-un borcănel şi trebuie să fie cam 1,2 litri”, a spus bioenergoterapuetul Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel