Trei metode ingenioase de a păstra ciupercile proapete mai mult timp

Data publicării:
Ciuperci. FOTO Unsplash.com/ autor Thanh Soledas
Descriere foto: Ciuperci. FOTO Unsplash.com/ autor Thanh Soledas

Din cauza conținutului ridicat de apă, ciupercile se pot strica foarte repede, astfel că trebuie ținute la frigider pentru a le păstra cât mai proaspete. 

Metoda pungilor de plastic


Ambalarea ciupercilor poate fi o metodă eficientă pentru a le păstra prospețimea cât mai mult timp. Ciupercile ambalate din supermarket au câteva orificii care lăsa aerul să usuce orice umezeală eliberată de ciuperci, așa că vă rămâne doar să le introduceți în frigider. 


Metoda pungilor de hârtie

 

Dacă achiziționați ciuperci vrac,  cel mai bun mod de a le păstra proaspete cât mai mult timp este să le păstrați într-o pungă de hârtie. Pe măsură ce ciupercile îmbătrânesc, pot începe să elibereze apă; punga de hârtie va absorbi acea umiditate.

Metoda congelatorului


Pentru a congela ciupercile, trebuie să le curățați bine înainte, apoi să le transferați într-o pungă pentru congelator. Congelarea ciupercilor probabil va compromite textura lor, astfel că nu vor putea fi folosite pentru orice fel de rețetă, ci mai degrabă pentru sosuri sau pizza. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel