Carmen Brumă a dezvăluit cât de periculoasă este grăsimea viscerală și cum poți scăpa de ea.
Grăsimea viscerală nu afectează doar aspectul fizic, ci poate fi extrem de dăunătoare și pentru sănătate, avertizează Carmen Brumă, printr-un videoclip realizat pe rețelele de socializare. În funcție de cantitatea care este depozitată pe abdomen, specialista spune că problemele de sănătate pot fi de la unele ușoare, până la unele destul de grave, iar anumite organe importante pot avea și ele de suferit. Tocmai din acest motiv, există mai multe lucruri pe care să le ai în vedere și care să te ajută să combați toate aceste riscuri.
„Grăsimea viscerală este diferită de grăsimea subcutanată și este considerată cel mai periculos tip de grăsime, pentru că este depozitată adânc, în interiorul abdomenului, înconjurând organe vital, cum ar fi stomacul, ficatul, intestinele, iar dacă depășește o anumită cantitate, devine factor de risc pentru bolile cardiovasculare sau diabet de tip 2. Ea poate fi măsurată cu ajutorul unei analize într-un centru specializat sau cu ajutorul unui cântar inteligent.”, a declarat Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.
Citește și: La ce trebuie să fii atent, când îți alegi pâinea. Regulile importante peste care nu trebuie să treci
Astfel, există trei reguli stricte pe care trebuie să le urmezi, pentru a scăpa sau pentru a preveni depunerea grăsimii viscerale pe abdomen. În primul rând, trebuie neapărat să renunți la consumul regulat de zahăr, după care să introduci o cantitate suficient de mare de fibre în meniul tău. Nu în ultimul rând, la fel de important mai este și să faci mișcare în mod regulat, iar Carmen Brumă dezvăluie care este tipul de antrenament pe care ar trebui să-l adopți.
„Iată câteva măsuri care te ajută să previi grăsimea viscerală:
1. Diminuează consumul de zahăr și evită produsele care au printre ingrediente siropul de glucoză, fructoză.
2. Crește consumul de fibre, în special de fibre solubile pe care le găsești în legumele cu boabe, morcov, broccoli, semințe de in, floarea soarelui.
3. Fă antrenamente în zona 2 de efort, de intensitate moderată și durată mai mare, dar și antrenamente pe intervale, în care să alternezi intensitatea crescută cu perioadele de repaos.”, a mai spus ea.
Mai avem încă un truc care te va ajuta să obții un abdomen plat și să scapi cât mai repede de grăsimea neplăcută din jurul taliei. Este vorba despre deficitul caloric, ca te va ajuta să-ți reintri în formă într-un timp mult mai scurt decât ar face-o alte diete.
„Dacă vrem să scăpăm de grăsimea abdominală, cel mai important este să fim pe deficit caloric. Adică, după ce ne calculăm caloriile de menținere, începem ușor și scădem cu 300 de calorii, din cele in inițiale. În momentul în care avem un țesut adipos scăzut, abdomenul se vede și fără prea mult efort în sală.
Din păcate, toată treaba aceasta care spune „cu cât facem mai mult abdomene, cu atât vom obține un abdomen mai plat” este un mit, care s-a transmis din generație, în generație. Ideea este în felul următor: dacă avem un procentaj scăzut de țesut adipos, abdomenul se va vedea oricum, este suficient să facem o singură dată pe săptămână. Așadar, pentru a avea un țesut adipos scăzut, trebuie să fim pe un deficit caloric, altfel, nu merge. Atenție, deficit caloric nu înseamnă înfometare. De la caloriile tale inițiale, care diferă de la om, la om, trebuie doar să scazi 300-400 calorii pe săptămână, după cum am menționat deja, iar în felul acesta țesutul adipos se va micșora considerabil.”, a declarat Gabriela Iacob, antrenor de fitness, în exclusivitate pentru Spectacola în trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News