Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că ar fi bine să folosim farfurii, nu platouri, când mâncăm.
Când vine vorba de mâncare, românii au obiceiul de a se bucura de porții mari și copioase. ”Cu cât e mai mult, cu atât e mai bine. (...) Însă, din păcate, instinctul cu care ne-a făcut natura nu ne ajută a ne opri din această frenezie alimentară. Suntem făcuți să fim lacomi, mâncăcioși, pofticioși și atunci când îți pui mult în farfurie vei mânca mult”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.
Soluția? Farfurii, nu platouri, zice nutriționistul, și nu cantități mari.
”Cea mai sigură metodă e să avem farfurii, nu platouri că, de multe ori, în față ți se pune un platou și acolo este pus un morman de mâncare. Nu are nimeni nevoie să ne demonstreze, deși s-au făcut studii despre comportamentul alimentar și s-a văzut - exemplul americanilor este cel mai edificator: cu cât recipientul/farfuria este mai mare, cu atât ai tendința să mănânci mai mult, afirmă medicul Mihaela Bilic. Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News