Într-o zi apar toate verzi, iar în momentul următor te trezești brusc cu o grămadă de banane maro, prea coapte. Vă împărtășim șase sfaturi pentru a păstra fructele galbene proaspete!
Bananele vor începe să se coacă din momentul în care sunt luate din copac. De îndată ce sunt smulse, tulpina va începe să elibereze gaz etilenă. Cu toate acestea, coacerea este încetinită atunci când agățați fructele. În plus, veți evita să vă învinețiți bananele pe chiuvetă sau pe bolul de fructe. Bineînțeles că vă puteți face propria construcție pentru a le agăța.
Dacă ne aflăm în supermarket și încercăm să alegem între bananele verzi și cele galbene, de multe ori optăm pentru cea de-a doua variantă. Pur și simplu, par mai gustoase! Totuși, este mai bine să alegem varianta verde. În acest fel, vor fi bune de mâncat după ce se vor coace puțin mai târziu. Sau să faci din ele un deliciu gustos atunci când sunt prea coapte!
Îți amintești de etilenă? Gazul pe care îl degajă tulpina? Există o modalitate de a preveni ca acesta să accelereze procesul de coacere! Pur și simplu înfășori tulpina în niște folie de plastic sau folie de aluminiu. Cel mai bine este să faceți acest lucru pentru fiecare banană în parte.
Probabil că nu ai mai văzut asta până acum și nici nu ai decis că acolo ar trebui să păstrezi savurosul fruct galben. Dar este adevărat: păstrarea bananelor galbene și coapte în frigider poate prelungi durata de viață a fructului. Cu toate acestea, nu este o idee bună să faci acest lucru cu bananele verzi.
O altă modalitate de a vă păstra bananele bune, este prin congelare! Sfatul nostru este să faci acest lucru atunci când sunt coapte. Nu aruncați de fapt fructul întreg acolo, cu tot cu coajă și tot, dar asigurați-vă că măcar le decojiți. Ai putea, de asemenea, să tai preventiv banana în bucăți. Acest lucru va face ca totul să fie mult mai ușor dacă doriți să folosiți fructele congelate într-o rețetă la un moment dat!
Fără îndoială că ai fost în această situație: ai luat o banană cu tine la serviciu, dar când ajungi la locul de muncă, aceasta este toată maro și zdrențuită de la statul în geantă. Aici intervine o cutie pentru banane: o cutie tare pentru banana ta, care o împiedică să se învinețească în geanta ta.
Zahăr
Desigur, o banană este bogată în zahăr și unii (de exemplu, diabeticii) trebuie să fie atenți când o mănâncă. Dacă faceți exerciții fizice și mâncați în principal alimente sănătoase, atunci vă puteți aștepta să se întâmple următoarele dacă începeți să mâncați două banane pe zi
Aveți mai multă energie
Carbohidrații din banane vă vor da mai multă energie, deoarece energia este absorbită lent în timp. În schimb, gustările îndulcite cu zahăr granulat vă vor oferi o explozie inițială de energie, dar care dispare rapid.
Mușchii dvs. nu vor avea crampe la fel de des
V-ați trezit vreodată în mijlocul nopții cu crampe musculare? Poți încerca să împiedici acest lucru să se întâmple mâncând banane. Acestea conțin niveluri ridicate de potasiu, ceea ce asigură că mușchii tăi nu se vor contracta la fel de repede, potrivit tips-and-tricks.co
Vei suferi mai puțin de arsuri la stomac
Suferi des de arsuri la stomac? Atunci banana este cel mai bun prieten al tău. Atunci când este consumată la debutul arsurilor la stomac, o banană va oferi o ușurare imediată prin neutralizarea acidului din stomac.
Acesta contracarează anemia
Aveți o deficiență de fier? Poți remedia acest lucru consumând banane. Bananele sunt bogate în fier și favorizează creșterea numărului de celule roșii din sânge.
Rețetă
Înțelegi acum beneficiile consumului de banane, dar ți se pare că gustarea lor nu este foarte gustoasă? Din fericire, există modalități de a încorpora bananele într-o rețetă. Unele, bineînțeles, sunt puțin mai complicate decât altele. Îți place cum sună un mic dejun simplu și gustos? Încercați să faceți clătite cu banane.
Ingrediente:
2 ouă
1 banană
1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Mai întâi, zdrobiți banana într-un bol. Apoi adăugați oul și amestecați cu un tel până când ambele ingrediente sunt amestecate.
Adăugați scorțișoara și amestecați din nou.
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu. Apoi, puneți jumătate din aluat în tigaie și gătiți până când partea de sus este uscată. Întoarceți clătita și gătiți-o încă 1 minut. Apoi faceți același lucru pentru restul aluatului.
Savurați!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News