Tudor Chirilă a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o afecțiune la nivelul corzilor vocale și că a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe.
Tudor Chirilă a trecut printr-o operație chirurgicală complexă la începutul lunii septembrie. Artistul de confrunta cu probleme de sănătate de mai mulți ani, însă a încercat să evite operația cu ajutorul tratamentului. În 2015, antrenorul de la Vocea României a fost suspect de hematom pe corzile vocale. Atunci, artistul a reușit să țină sub control afecțiunea cu ajutorul tratamentelor și a unei pauze vocale de trei luni.
De data aceasta, artistul a fost nevoit să treacă printr-o operație chirugicală. Artistul a mers în Germania pentru această intervenție, iar în acest moment se recuperează pentru a putea cânta din nou.
„A fost o vară foarte grea pentru mine. După turneul cu #visulamerican am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale. Asta m-a făcut să anulez aproape toate concertele antamate în vara care tocmai a trecut. Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie. A fost greu de hotărât mai ales că tot vara asta a murit și doamna Duțescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viață de om. Așa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap și cu niște filmări pe care trebuia să le termin. Apoi, cum spuneam, Hamburg. Am să mai vorbesc despre Hamburg și despre echipa pe care am întâlnit-o acolo. Am să scriu despre experiența asta în newsletter-ul meu. E mult de scris din atât de multe puncte de vedere: experiență medicală, experiență psihologică, învățare, cercetare, etc. E o școală de terapie vocală diferită, însă am avut surpriza să validez metoda doamnei Duțescu cu echipa din Germania, să confirm că tot ce am făcut cu ea a fost bine și că situația nu este neapărat consecința folosirii deficitare a vocii. Spun asta pentru că știu cât de multă nevoie este în industria muzicală din România, în teatru sau chiar în film de conștientizarea importanței antrenării și folosirii vocii. Știu că eu am părăsit UNATC total descoperit pe partea asta și știu că vocea nu doar se primește, ci ulterior se educă. Pe mine m-a costat mult de tot faptul că n-am învățat nimic în facultate la capitolul ăsta.Una peste alta, sunt în plin proces de recuperare vocală, voi începe să cânt în curând.”, a scris Tudor Chirilă, pe pagina personală de Facebook.
Tudor Chrilă a fost invitat în cadrul emisiunii "Interviurile Spectacola", realizată de Georgiana Ioniță, unde a abordat mai multe subiecte personale. Printre acestea, artistul a ales să povestească și un moment extrem de sensibil pentru familia sa, ce a avut loc în vremea comunismului. Tocmai din cauza faptului că acesta este foarte afectat de acea amintire, o întrebare pusă de un fan la un spectacol l-a deranjat și mai mult pe Tudor Chirilă.
Tudor Chirilă, radiografia „visului american”, la Interviurile Spectacola / VIDEO
"După spectacolul din Arad am avut o sesiune de întrebări și răspunsuri. A fost o doamnă care milita pentru pro life, era anti avort. Și m-a întrebat ce părere am eu despre asta și dacă am vorbit vreodată cu o femeie care a făcut avort și dacă știu ce înseamnă trauma unui avort. Și i-am spus că da, am vorbit cu mama. Și a întrebat: Dar cu altcineva ați mai vorbit? Știam foarte bine ce e avortul, pentru că mama a pierdut o sarcină în vremea comunismului și cum femeile mergeau pe ascuns să facă întrerupere de sarcină, nu conta din ce motiv. De multe ori ajungeai pe la o moașă în orașul în care locuiai, erau niște tactici traumatizante, periculoase, lipsite de igienă, era oribil. A fost o parte oribilă a societății noastre. Lumea nici nu vorbește despre asta.", a spus Tudor Chirila la Interviurile Spectacola.
Mai mult, artistul este cu atât mai contrariat cu cât în România există zeci de mii de copiii părăsiți de familiile lor, ajunși astfel în grija statului român. Chiar dacă este de acord cu faptul că orice făt are dreptul la viață, artistul consideră, de asemenea, că viitorul acestora este mult mai important, pentru că exemplul primit în familie îi va determina și pe ei, la rândul lor, să recurgă la aceleași fapte.
"Tot femeia asta m-a întrebat dacă am vorbit și cu alte femei. Înțeleg că asta este o crimă și am întrebat-o unde vrea să ajungă. De fapt, ea susținea faptul că orice copil are dreptul la viață, nu am contrazis asta, am întrebat-o doar ce facem cu fetele minore care rămân însărcinate, care nu știu ce să facă cu copiii, care aruncă copiii în tomberoane, ce facem cu copiii care cresc în centre de plasament social și sunt abuzați? Ce facem cu cei 47.000 de copiii care sunt în grija statului român? Ce facem cu atâtea destine distruse, care distrug alte destine la rândul lor, pentru că un copil crescut fără dragoste, fără educație ajunge de foarte multe ori să distrugă și el viețile altora. Perpetuăm un lanț de distrugere și i-am zis că discuția nu mai are rost să continue.", a continuat acesta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News