Ulei de ardei iute. Numeroase beneficii pentru sănătate

Data publicării:
monicore, pixabay
Descriere foto: monicore, pixabay

Ardeiul iute este folosit în bucătărie în numeroase scopuri, însă sub formă de ulei  poate avea și alte beneficii asupra organismului.

Un astfel de ulei este necesar în fiecare casă, deoarece poate să trateze numeroase afecțiuni, conform unui  studiu. Printre acestea se numără bolile de piele cum ar fi psoriasis și zona zoster. Se poate aplica pe zonele dureroase, în cazul artritelor și poate vindeca chiar și degeraturile, iarna. Acest tip de ulei are foarte multe beneficii și este recomandat si persoanelor care își doresc să își tonifieze corpul.

Deoarece este aur la casa omului, trebuie să învățați să preparați uleiul care poate acționa și împotriva celulitei de pe corp. În acest caz, puteți să îl masați direct pe piele, odată ce este pregătit și veți simți cum acționează, datorită faptului că încălzește zona în care vă doriți să acționeze. Funcționează miraculos și împotriva vergeturilor.

Totodată, și dacă suferiți de gingivită sau abcese vă puteți baza pe acest ulei natural, pregătit în casă. Pentru a scăpa de problemele de ordin dentar, se recomandă clătirea gurii cu 10 ml de ulei de ardei iute, pentru 5-10 minute. Nu-l inghițiți, ci scuipați-l și clătiți-vă cu apă călduță.

Uleiul din ardei iute poate fi folosit și ca tratament de înfrumusețare în lupta cu acneea, fiind adăugat în măștile cu argilă.

Iată cum prepari uleiul de ardei iute:

Ingrediente necesare

– 10 ardei iuți 
– 2 căni de ulei de măsline
– un borcan cu o capacitate de 1 litru

Mod de preparare: Acest tip de ulei se poate prepara acasă în doar 15 minute. Face parte din grupul uleiurilor care irită și încălzesc pielea. Puteți să începeți să îl preparați prin a lăsa ardeii la uscat, câteva zile. După aceea, se spală și se zdrobesc, până când se obține o pulbere fină sau o pastă. Se taie partea cu codița a ardeilor și se macină foarte bine. Pudra rezultată se pune într-un borcan și se acoperă cu cantitatea de ulei de masline indicată. Se pune într-un loc răcoros pentru aproximativ 7 zile, după care se strecoară. Amestecul rezultat se poate ține în frigider sau în cămară. Uleiul de ardei se poate adăuga și în mâncare, fiind potrivit pentru a condimenta rețetele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel